Freya giver massage til både krop og sjæl

Freya Askjær tilbyder nu også massage i hjembyen Løgstrup

08. februar 2019, 06:12
Freya Askjær i sin nye klinik på Østergade i Løgstrup. Foto: Britta Kristiansen

ERHVERV Freya Askjær har boet i Løgstrup i omkring 13 år. Siden 2011 har hun drevet klinik i Viborg med Nordlys Massage, parterapi, sexologi og graviditetsmassage. Men i noget tid har hun haft lyst til også at kunne tilbyde behandling i Løgstrup.

Og det kan hun nu. Datteren er nemlig flyttet ind i et hus på Østergade 5 i Løgstrup, hvor der i et udhus er et godt lille behandler-lokale, hvor der før var negleklinik.

- Jeg bor selv to huse herfra - men har desværre ikke plads til det derhjemme. Men jeg spurgte min datter og udlejeren, om jeg kunne bruge det her lokale, og det sagde de begge ja til, siger Freya Askjær, da Fjends Folkeblad møder hende i det hyggelige lille lokale i Løgstrup, hvor man nu kan få helkropsmassage.

Vil gerne hjælpe

Freya Askjær havde ellers arbejdet mange år med HR og rekruttering. Og det var spændende i de gode år. Men da der under finanskrisen var mere afvikling end udvikling - og flere fyringer end ansættelser - så begyndte Freya at længes mod noget andet.

- Jeg vidste, at jeg gerne ville arbejde med mennesker. Jeg kan rigtig gode lide at hjælpe folk til at få det bedre - og både at have kroppen og hovedet med. At få folk til at finde ro i sig selv.

Hun startede med at blive sexolog og parterapeut, men ville også have kroppen med. Så derfor uddannede hun sig også til Nordlys Massage-terapeut. Nordlys Massage er en helkropsmassage - men hvor man ikke alene ser på kroppen, men på det hele menneske. Derfor har Freya Askjær altid en god samtale med klienterne inden massagen.

- Hvis man har hovedpine, så prøver vi at finde ud af, hvorfor man har hovedpine.

Freya Askjær behandler både mænd og kvinder. Hun kan se, at især mange kvinder har brug for det pusterum, som de får ved at lægge sig på briksen hos hende i en time.

- Alle har så travlt. Mødre skal nå det hele, og mange har alt for høje forventninger til sig selv. De har brug for at kunne trække stikket og bare være sig selv i en time med velvære her.

Kvinder med traume

- Men jeg tager mig også af kvinder, der har været udsat for forskellige traumer - både fysiske og psykiske. Ligesom jeg også har arbejdsmænd, der døjer med ryggen ved hårdt arbejde. Så det er alle typer, der kommer hos mig. Jeg har også uddannet mig særligt inden for massage til gravide. Mange gravide har smerter og ofte kan der godt gøres noget for at lindre, siger Freya Askjær.

Og det med det hele menneske vil man blandt andet se, hvis man går til Freya med ondt i lænden.

- Så vil jeg ikke kun massere i lænden. Det er nemlig vigtigt at få hele kroppen med. Og det er en blid og omsorgsfuld massage, lover Freya Askjær.

Klinikken i Viborg beholder hun. Her er en del mere plads end i Løgstrup, så der vil hun fortsætte. Her er de bedste forhold til blandt andet samtaleterapi. Men hun er glad for nu også at kunne give massage i Løgstrup.

Freya Askjær er 49 år, gift, har tre voksne børn og to børnebørn.

Nordlys Massage-terapeut bliver man på Nordlys Massageinstitut i Silkeborg.

Klinikken hedder Freya Chalotte.