Så´ det op med håret!

Charlotte elsker de store dage, hvor kvinder for alvor skal have sat håret

07. februar 2019, 06:47
1 af 3 Charlotte Ryan Larsen og Anne Mette Kristensen er klar hos Harmonii Hair i Stoholm, når nogen skal have håret sat op til narrestreger på deres store dag. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Privatfoto
3 af 3 Charlotte Ryan Larsen og Anne Mette Kristensen er klar hos Harmonii Hair i Stoholm, når nogen skal have håret sat op til narrestreger på deres store dag. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Som frisør har man også dage, der er bedre end andre, og for Charlotte Ryan Larsen hos Harmonii Hair i Stoholm er det altid gode dage, når hun har en bestilling fra nogen, der skal have lavet hele pakken med håret sat op og make up´en lagt i de rigtige folder.

De bestillinger tager især fart i foråret med gallaer, konfirmationer og bryllupper.

- Vi har rigtig mange bestillinger på den slags allerede nu. Nogle gange kommer folk ind et helt år i forvejen og bestiller tid, når de ved hvilken dato, den store dag er, siger Charlotte.

- Lige nu er det meget omkring gallaer og konfirmationer, og det er så småt begyndt med bryllupsbestillinger også. Det plejer at ske, når vi nærmer os påske. I år kan det godt blive lidt klemt, for konfirmationerne herude er rykket helt hen i maj, og det er tit der, man også lægger bryllupper. Men det klarer vi også, forsikrer Charlotte.

Ikke kun de lokale

Men Harmonii Hairs kunder, der for alvor skal have sat håret, er ikke kun lokale.

- Jeg har snart en kunde, der kommer noget længere væk fra. Hun er ikke engang kunde her til daglig, men jeg har før lavet hår og lagt make up på hende før en stor fest, og det har bare »connected«, når vi har gjort det sammen. Og nu får jeg så lov at gøre det igen til hendes eget bryllup, siger Charlotte.

Og Charlottes kunde langt væk fra er bestemt ikke alene om at opsøge en rigtig, professionel frisør, selv om der er gode muligheder for også at gøre det selv ved at gå på nettet og søge noget frem.

- Der er mange, der bare synes, det er sjovt at komme ud og få det gjort rigtigt. Og den type hår, vi laver i dag, er egentlig tit noget, vi hurtigt kan lave, så det er heller ikke noget, der behøver at være særligt dyrt at få lavet, siger Charlotte.

Enkelt og diskret

Nutidens opsætninger er nemlig ikke så kunstfærdige som førhen med oprulninger og sager, der kunne få kvinder til at ligne en juledekoration.

- Med krøllejern og glattejern kan vi faktisk hurtigt lige få sløjfet noget ind i det, så frisuren bare tydeligt ændrer sig til festhår fra hverdagshår. Men det er sådan meget »nede på jorden-hår« i dag. Det er mere enkelt, og der følger kjolerne også med. I dag skal man føle sig godt tilpas i det. Det er ikke sådan, at man er helt strammet op og stiv og næsten ikke ved, om man tør røre på sig. Det er mere det bløde look i dag, siger Charlotte Ryan Larsen.

Hun gør i øvrigt opmærksom på, at hun langsomt, men sikkert nærmer sig normalen igen, efter et længerevarende sygdomsforløb.

Og ellers er det stadig Lykke, Mette, Karina, Anne Mette og Charlotte selv, man træffer, hvis man ringer eller møder op i salonen for at bestille tid, mens Sandra er på barsel, og Katrine er på vej tilbage fra sin.