Uligheden trives i bedste velgående under denne regering

05. februar 2019, 10:14
Mette Nielsen

Regeringen vil udvikle superstuderende for 190 millioner, og derfor lancerer regeringen nu et forslag, der skal dyrke talenterne, så de dygtigste studerende bliver i Danmark.

Baggrunden for dette forslag er, at regeringen er bange for, at vi glemmer de dygtigste studerende. Derfor vil Regeringen over de næste fire år investere 190 millioner kroner i talentforløb for de særligt talentfulde studerende på videregående uddannelser.

Målgruppen for dette talentprogram er kun de to procent dygtigste studerende på tværs af alle videregående uddannelser i Danmark. I alt drejer det sig om ca. 5000 studerende. De dygtigste skal gå til ekstra undervisning, samtidig med de følger deres almindelige undervisning, eller også skal de på »sommerskole«.

Reelt betyder det, at der er taget penge fra 98 pct. af de »fleste« studerende, og nu skal der gives ekstra til de »få« 2 procent studerende. Der er tale om en skævvridning, og jeg finder det trist, at der fokuseres mest på de få superstuderende – frem for på de mange unge – eller på dem - som har svært ved at gennemføre en uddannelse.