Nedtur for Stoholm

Slutresultatet lignede et halvlegsresultat, da Stoholm tabte vitalt håndboldopgør

09. februar 2019, 13:51
Jacob Lauridsen og resten af Stoholm-mandskabet måtte se i øjnene, at det ikke rakte at holde modstanderen nede på 18 scoringer. Foto: Henrik Bagge

STOHOLM 17-18 stod der på tavlen.

Og det var altså slutfacit efter kampen mellem Stoholm og Frederikshavn i håndboldens 1. division, og ikke det, der normalt ville være et pauseresultat.

Men nu går håndbold som bekendt ikke ud på at lave så mange mål som muligt, men at lave flest mål.

Og hvis publikum ikke blev budt på så mange scoringer at klappe af, blev det i hvert fald, som slutresultatet antyder, budt på spænding fra først til sidst.

Og desværre vippede den, set med Stoholm-briller, til den forkerte side i en ekstremt vigtig kamp mellem to hold, der side om side kæmper for at holde nedrykningsspøgelset på afstand. Det var vel det, man kan kalde en 4-points kamp.

Tæt som altid

Stoholm-træner Allan Kjær gjorde før kampen rede for dagens modstander, og hvordan han forventede, kampen ville udvikle sig.

To smalle trupper, der tilmed begge var noget ramt på ressourcerne, ville formentlig give en kamp, der godt kunne blive lav på score, men til gengæld høj på intensitet. En grim kamp, en fysisk kamp, en tæt kamp. Sådan lød analysen fra Allan Kjær før kampen, og sådan blev det.

Hverken Stoholm eller Frederikshavn råder over en roekuleklapper på to meter plus, som man bare kan sende til vejrs ude på 10-11 meter, og så hakker han den ind.

Da ingen af holdene heller råder over nogen særlig kontra-fase eller frygtindgydende fløjspil, blev det en kamp, der meget kom til at foregå på midten med masser af fysiske dueller og få kvalificerede afslutninger. Gode målmandspræstationer i begge ender bidrog også til den lave score.

Offensive frederikshavnere

Stoholm fik egentlig en glimrende start, men 4-1 blev hurtigt vendt til 6-8, og det så ud, som om Frederikshavn havde regnet ud, at trykket hovedsageligt ville komme fra Frederik Nørbjerg, hvorefter de justerede forsvaret til et ekstremt offensivt et af slagsen.

Og det træk fandt Stoholm aldrig rigtig en løsning på. Johnny Landberg, der ellers var kommet glimrende fra start med nogle fine mål, holdt op med at skyde, og det samme gjorde Per Ryberg.

Og eftersom de to gennem stort set hele kampen udgjorde bagkæden sammen med Nørbjerg, slap Frederikshavn afsted med at holde dobbelt-fokus på sidstnævnte med et ekstremt offensivt forsvar, der indimellem førte til næsten bizarre Stoholm-angreb, hvor for eksempel Jacob Lauridsen i et enkelt tilfælde var helt tilbage at vende på egen banehalvdel i en stregovergang!

Rødt kort hjalp ikke

Imens kørte Frederik Nørbjerg ufortrødent på mod det offensive forsvar, men hvis han undslap den første tackling, blev han samlet op i den næste tackling, nogle gange også temmelig hårdhændet, hvilket med et kvarter igen førte til et direkte rødt kort til Frederikshavn.

Netop det overtal førte faktisk til flot overtalsspil med store chancer til højrefløj Tobias Primdahl, men han havde desværre en skidt dag med store afbrændere til følge, og selv om hans afløser Martin Frandsen bød ind med et par flotte scoringer mod slutningen, var det ikke nok.

3 (tre!) scoringer i de sidste 25 minutter viste sig nok for Frederikshavn, der i en nervøs slutfase faktisk fik smidt bolden væk, så Per Ryberg fik en sidste chance for udligning med en afslutning, som imidlertid ikke voldte Frederikshavns keeper nogen kvaler.