Se flagermusens sovekammer

11. februar 2019, 16:19
Privatfoto

DAUGBJERG I vinterferien kan man i Daugbjerg Kalkgruber opleve nogle af de mange hundrede sovende flagermus, der er midt i deres lange vintersøvn. At overvintre i grubegangenes mørke stilhed er nemlig et kæmpe hit for flagermus.

Det er en god ide at medbringe en lommelygte, så man kan få et bedre kig på de bevingede væsner. De bliver nemlig ikke forstyrret af, at man lyser på dem. Men man må ikke røre ved dem.

Flagermusene er stadig midt i vinterdvalen, som startede tidligt på efteråret og først når sin afslutning, når det lille, flagrende dyr vejrer forår i luften. Men alligevel er der måske allerede nu en snert af forår et eller andet sted. Det fornemmer grubernes ejer Anita Hildsgaard.

- Indtil nu har mange af flagermusene sovet dybt inde i grubegangene, helt derinde hvor ingen mennesker normalt færdes. Men nu oplever vi, at stadig flere er rykket tættere indgangen og dermed også kan opleves i den del af minerne, hvor der er adgang. Så noget tyder på, at de ikke sover så dybt, som de har gjort, siger Anita Hildsgaard.