Løgstrups cirkusbørn er fulde af kunster

Anderledes fritidstilbud til børn er populært i Løgstrup-området

12. februar 2019, 16:34
1 af 2 Rasmus udfordrer sig selv for at blive bedre til de forskellige cirkusnumre. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Det er skønt, når man øver sig og pludselig kan lave et cirkusnummer. Foto: Britta Kristiansen

BØRN Mange børn går til fodbold eller håndbold. I Løgstrup er omkring 20 børn begyndt at gå til cirkus.

Det er lærer på Løgstrup Skole, Helle Lynggaard, der er initiativtager til, at børn skal lære at lave cirkus.

- Jeg vandt en cirkusferie med mine to børn. Og det var sådan en sjov uge på Cirkusfabrikken i Nordsalling. Da der så samtidig var snak om, at Cirkusfabrikken ville lave cirkus-skole flere steder i Viborg Kommune - så var det oplagt at lave en i Løgstrup, siger Helle Lynggaard, der har begge sine børn med til at lave cirkus nu.

Udfordrer sig selv

Nu er der så etableret en forening - Løgstrup Cirkusskole. Og børnene træner tirsdag eftermiddag i musiklokalet på Løgstrup Skole.

Fjends Folkeblad besøgte træningen i sidste uge. Her mødte vi blandt andre Rasmus, der nu går til cirkus.

- Jeg synes, at det er rigtig sjovt at gå til. Samtidig er det også spændende at udfordre sig selv og se, om man kan blive bedre. Man skal have modet til eksempelvis at hoppe mellem to store bolde, som jeg har gjort, fortæller Rasmus, mens han viser sine evner.

Inden børnene går i gang med at øve, så er der fælles opvarmning. Tatiana fra Cirkusfabrikken er kommet for at lære fra sig denne dag. Hun hjælper også børnene til at blive bedre til at jonglere, til akrobatik - og hvad de ellers har lyst til.

Skal have lyst

- Det her skal nemlig være lystpræget. Det skal være sjovt. Der er ikke nogen, der skal lave noget, de ikke kan lide. Der er så mange muligheder med cirkus, siger Helle Lynggaard, der oplever en flok meget motiverede og glade børn til træning.

Cirkusskolen i Løgstrup har været i gang siden efterårsferien. Og det er endnu så nyt for Helle Lynggaard, der også hele tiden lærer. Og i foråret skal hun så på en træner-weekend på Cirkusfabrikken, så hun kan blive endnu bedre til at støtte eleverne.

Nyt udstyr

For hende betyder det en del ekstra frivilligt arbejde. Men hun synes, at det er det værd, når hun ser børnene være vilde med at gå til cirkus.

- Og så har jeg mødt stor velvillighed her fra skolen, hvor vi har fået lov at låne lokaler. Vi har også fået en bevilling fra Viborg Kommune, så vi selv kan købe noget udstyr. Indtil videre låner vi udstyr fra Cirkusfabrikken, fortæller hun.

Hun håber, at cirkusklubben i Løgstrup bliver så etableret, at de fremover vil blive inviteret med til lokale arrangementer på lige fod med eksempelvis musikalsk underholdning.

Og der er altid plads til flere børn, der kunne tænke sig at lave udfordrende cirkus-kunster.