Månedens Buket: Line havde kræft - nu hjælper hun andre

22. februar 2019, 11:27
Line Carlsen med hesten Mads og på gulvet den uundværlige lyserøde sparegris, som helst skal bugne af penge til Knæk Cancer i uge 43. Foto: Britta Kristiansen

VELGØRENHED For 21-årige Line er det at hjælpe andre en dybtliggende drift. Hun kan simpelthen ikke lade være.

- Jeg har altid tænkt på andre, før jeg tænker på mig selv, siger hun til Fjends Folkeblad, da vi sætter hende stævne til en snak om at være kommet ovenpå efter sygdom og derefter føle en trang til at støtte andre, der bliver ramt af kræft.

Line Carlsen, oprindeligt fra Mønsted, er allerede nu gået i gang med at samle ind til Knæk Cancer, der finder sted på landsplan i uge 43. Hun samler flaskepant, så alle, der har pantflasker, kan donere disse til indsamlingen. Da hun lavede en lignende indsamling for tre år siden, fik hun samlet 33.000 kroner.

Fik leukæmi

Dengang indgik et ridestævne også i indsamlingen. Og et eller andet med heste kommer også til at indgå i årets indsamling.

For heste er en uvurderlig del af Lines hverdag. Hun ejer selv hesten Mads, der står opstaldet hos Rytter Sport på Romlundvej.

Her bruger hun mange timer - også gerne i selskab med de mange andre, der har heste opstaldet her. Hvad der kommer til at ske i forbindelse med indsamlingen er ikke besluttet endnu.

Line Carlsen var 13 måneder, da hun blev ramt af leukæmi, og hun var syg, til hun var tre år. Som følgeskade fik hun dårlig hørelse og en ansigtslammelse.

- Men jeg kan jo ikke huske andet. Og der er jo mange andre, der har det meget værre, siger Line.

Når hun ikke har samlet ind til Knæk Cancer de seneste år, skyldes det tryk på karrieren. Hun blev nemlig færdiguddannet som EUX-landmand i 2017. I dag arbejder hun på en gård i Kjellerup med 400 køer. Her er det især foderblanding, inseminering og klovbeskæring, der er hendes ansvar.

Vil være rådgiver

Men det med at hjælpe andre, trækker også i hende, når det kommer til job. Så fra sommer skal hun i gang med uddannelsen til jordbrugsteknolog, så hun kan blive rådgiver i landbruget.

Fra hjemmet i Mønsted har hun altid haft en naturlig interesse for dyr, og hun fik sin første pony som 4-årig. Og nu ejer hun så hesten Mads, der måler 176 centimeter i stanghøjde og smukt rider hende rundt i dressur-ringen.

- Det med heste er bare et dejligt frirum. Hesten er jo altid glad, når man kommer. Her kan jeg koble fra, og her er alt bare godt, siger Line, mens hun snildt manøvrerer rundt med den store, smukke hest, der skal fotograferes sammen med Line til avisen.

Lyserød sparegris

Og fotograferes skal også den store, lyserøde sparegris, der er blevet lidt et symbol på Line’s indsamling.

Den brugte hun sidste gang, og sådan bliver det også denne gang. Hun håber, at rigtig mange har lyst til at støtte indsamlingen, og hvis man har brug for mere information, kan man finde hendes indsamling på facebook.

I øjeblikket bor Line med kæresten i Struer, så det bliver til mange kilometer på vejene, når både job og hest skal passes. Derfor overnatter hun stadig ofte hos forældrene i Mønsted.

Hos Fjends Folkeblad synes vi, at Line Carlsen er supersej og et eksempel til efterfølgelse.

For ikke nok med, at hun selv har været syg og fik nogle følgeskader. Som 15-årig mistede hun også sin daværende kæreste i en trafikulykke. Og alligevel overkommer hun nu både job, heste og at tænke på andre og lave velgørendhed.

Derfor var vi slet ikke i tvivl om, at hun skulle have Månedens Buket fra Kornblomsten i Stoholm.