Kongenshus Efterskole udbudt til salg

For 5,5 millioner kroner kan du starte den efterskole, højskole eller kursusvirksomhed, du altid har drømt om

05. marts 2019, 11:54
Arkivfoto

Sydfjends Er du typen, der går og pønser på at etablere efterskole, højskole eller måske et kursuscenter for transcendental meditation? Så er det for tidligt at stå af her.

Nordicals Erhvervsmæglere, blandt andet med kontor i både Viborg og Skive, udbyder nemlig den tidligere Kongenshus Efterskole til salg formedelst 5.500.000 kroner.

Den tidligere efterskole, der ligger naturskønt med hede til alle sider i Sdr. Resen under postnummer Karup, gik med kort varsel konkurs i maj 2018 med en stor skattegæld. Inden da havde der været drevet efterskole på adressen i 35 år.

Det får man for pengene

Og hvad får man så for pengene, hvis man flytter til Bavnevej 5 i Sdr. Resen?

Man får en grund på godt 36.000 kvadratmeter med et etageareal på knap 5000 kvadratmeter i bygninger opført hovedsageligt med muret facade i gule sten og med plastikvinduer monteret med termoruder.

I hovedbygningen, der tidligere har huset administration og lærerafdeling med kontor, ligger blandt andet også den gamle gymnastiksal, stor spisesal til 80 personer, samt et stort industrikøkken, mens førstesalen har været brugt til klasselokaler.

En stor idrætshal er indrettet med tilhørende motionsrum, en mindre træningssal samt to musiklokaler på 1. sal.

De tidligere drenge- og pigefløje er hver især indrettet med 40 sengepladser og fællesarealer, mens en tredje bygning rummer faglokaler til fysik, billedkunst og træforarbejdning.

Den tidligere forstanderbolig er en villa i tre etager med egen carport og have, mens der yderligere er to lærerboliger tilknyttet matriklen.

Udenomsarealerne tæller blandt andet to parkeringspladser belagt med grus samt et større græsareal til udendørs aktiviteter.