Forårsmesse Mød Stefanie Legehelt

Kvinde fra Stoholm arbejder som legehelt for indlagte børn på sygehusene

15. marts 2019, 06:32
1 af 2 Stefanie Lausen fra Stoholm er en af Legeheltene på sygehusene i Viborg, Herning og Aarhus. Privatfoto
2 af 2 Stefanie Lausen fra Stoholm er en af Legeheltene på sygehusene i Viborg, Herning og Aarhus. Privatfoto

MESSE Stefanie Lausen, der er født og opvokset i Stoholm, har et lidt anderledes arbejde. 24 timer om ugen er hun ansat til at lege med indlagte børn på sygehusene i Viborg, Herning og Aarhus.

Hun kommer til Stoholm under forårsmessen for at lege med deltagende børn - og for at brede budskabet om Legeheltene ud i lokalområdet.

Legeheltene er et projekt under Børneulykkes-fonden og arbejder for at skabe en aktiv hverdag og et frirum for de indlagte og ambulante børn, hvor sygdom træder i baggrunden for en stund.

Fedt at gøre en forskel

Stefanie er 26 år og uddannet fysioterapeut fra 2018. Hun startede i jobbet som legehelt i efteråret.

- Jeg skrev bacheloropgave om legeheltene, og jeg ville rigtig gerne arbejde med børn. Det er fedt at være med til at gøre en forskel for børnene og få dem til at glemme sygdom for en tid, siger Stefanie Lausen, der i øvrigt er datter af slagteren i Stoholm.

Stoholm Handelsstandsforening har lovet at give 1500 kroner til Legeheltene - mod at Stefanie kommer og leger med børnene på messen. Og det er hun glad for, for projektet omkring legehelte henter netop penge hjem via donationer og indsamlinger.

Får børnene til at glemme

Blandt andet har Stefanie så sent som i februar selv været en tur i Atlas Bjergene og klatre som et led i en indsamling til Børneulykkes-fonden. Her støttede forskellige sponsorer Stefanie.

- Jeg kan godt lide at kombinere ekstrem sport med indsamling og velgørenhed. Det gør slet ikke noget, at det bliver lidt hårdt. Og det var en god tur, som jeg var på i februar, fortæller Stefanie, der lige er flyttet til Viborg.

Hun er ikke i tvivl om, at Legeheltene er vigtige for de indlagte børn.

- Vi kan give dem noget socialt og få dem til at glemme lidt, hvorfor de er der. Og de har nemmere ved at finde tilbage i det sociale, når de bliver raske igen, siger hun.

Alle legehelte er fagfolk med en uddannelse indenfor bevægelse, motorik eller idræt.