Festival og udendørs gudstjeneste i Virksund

Sol og varme strømmede i weekenden ned over Virksund Havn og gav igen de allerbedst tænkelige vilkår for Virksund Festival.

07. august 2013, 19:06
Der har været festival og udendørs gudstjeneste i Virksund. (Privatfoto)

Irsk folkemusik, visesang, afrikansk dans og keltisk harpespil var blot nogle af festivalens indslag - jazz, svensk-norsk harmonikamusik, spillemandsmusik, iransk, japansk fløjte og inciterende balkanrytmer var andre:

- Alt i alt en vellykket, omend ikke helt så velbesøgt, som vi kunne have håbet, men med en koncertrække på ikke mindre end 16 koncerter. Også falkoner-opvisningen blev en stor succes, og de mange tilskuere fik en helt særlig naturoplevlse på ganske tæt hold, siger kulturaktør Iben Barnwell.

- Mange lokale, sejlere og turister gik forbi eller stod på stranden og lyttede til de populære kunstnere, og som mørket sænkede sig, kunne man nyde den skønneste dansemusik ud over det blikstille fjordvand, siger hun og fortsætter:

- Vi har en udfordring omkring billetsalget og annoncering, der som bekendt er meget ressourcekrævende, men det får vi løst. Det vigtigste for os er, at Kulturhusbåden bliver brugt på en god og afvekslende måde til kulturelle oplevelser i sommerlandet,og vi synes, at Virksund Havn har nogle helt fantastiske rammer for et naturskønt, lokalt arrangement af høj kunstnerisk kvalitet, siger Iben Barnwell.