Byens bedste sporhunde

Det nye tre kilometer lange MTB-spor i Stoholm nærmer sig målstregen

11. april 2019, 06:28
1 af 2 Rune Kristensen (tv), Bjarne Bilstrup og Steen Thomasen (th) er blandt de frivillige, der kæmper for at få det tre kilometer lange MTB-spor rundt om Stoholm Fritids- og Kulturcenter færdigt til sommeren. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Henrik Karlsen (tv) fra Trailfabrikken har mange års erfaring med anlægning af MTB-spor. Her får han hjælp til toplaget af Hugo Sterring. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Lørdag var der igen gang i sporarbejdet på den nye MTB-rute rundt om Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

For sjette gang havde Henrik Karlsen fra Trailfabrikken annonceret arbejdsweekend, og det havde Rune Kristensen, Steen Thomasen, Hugo Sterring og Bjarne Bilstrup, der er lokal tovholder, reageret på.

Og ifølge Henrik Karlsen skrider arbejdet rigtig godt frem.

- Lige nu koncentrerer vi os om at få gjort noget af det færdig og få lavet finish på det, så det også ser pænt ud.

Længere end forventet

Dagens arbejde gik ud på at lægge toplag på den første strækning rundt ved stadion, så man gør sporet mere bæredygtigt.

Hele det cirka tre kilometer lange spor er gravet, og der er faktisk blevet råd til at gøre det lidt længere end planlagt.

- Der har været så fantastisk opbakning fra de frivillige herude, at vi nu kan få nogle flere meter spor, siger Henrik Karlsen og peger over mod fodbold- og atletikbanen, hvor sporet også løber inde i hegnet.

- Der kører man så over parkeringspladsen og så faktisk op på volden ved tennisbanen og den vej rundt, så man rammer vejen ved vandrerhjemmet derovre.

Klar til sommerferien

Som det skrider frem nu, er Henrik Karlsen meget optimistisk med hensyn til ibrugtagningen.

- Når vi er på den anden side af april, tror jeg, at vi er rigtig langt, siger Henrik Karlsen, der håber på, at champagne-propperne kan springe inden sommerferien.

- Det er blevet rigtig godt, og det virker bare, når man kører på det med cyklen. Jeg tror, at borgerne bliver rigtig glade for det, og der er allerede mange cyklister og løbere, der bruger det, mens vi går her og arbejder på det. Så det er jo bare endnu en super facilitet til centret.

Og skulle man sidde og ærgre sig over, at man ikke fik meldt sig til en sjov arbejdsdag sammen med drengene, så gør det ikke spor.

De mødes nemlig igen allerede på lørdag, og også mandag, tirsdag og onsdag op til påske skal de bruge folk, der kan holde snuden i sporet.

Se flere billeder her