Hus og have Tage Toft tager nye midler i brug

Alt-i-en trailer gør arbejdet bedre og lettere for lokal handyman

19. april 2019, 06:04
Tage Toft har investeret i nyt og bedre grej til afrensning - en alt-i-en trailer. Foto: Britta Kristiansen

HAVEN Om det er taget eller fliserne, der trænger til afrensning og algebehandling - så er Tage Toft fra Stoholm klar.

Han driver sit eget firma Vika Service på syvende år og har netop investeret i bedre udstyr til en del af sit arbejde.

- En ny trailer med et komplet afrensnings-system kommer til at gøre arbejdet både nemmere, hurtigere, bedre og mere skånsomt, siger Tage Toft.

Hidtil har handymanden brugt børster til at rense fliser med. Men nu har han et hedvandsanlæg med 145 grader varmt vand (damp) til at gøre det hårde arbejde.

Blandet landhandel

Tage Toft så rigtigt, da han for syv år siden bestemte sig for at starte for sig selv. Han laver alt fra tag- og flise-rensning hos private og virksomheder, udrydder muldvarpe og mosegrise, bliver hyret som maskinfører, skyder råger og meget andet. I sandhed en blandet butik.

- Jeg kan rigtig godt lide friheden ved at være mig selv og have så varierende arbejde. Jeg kan godt lide, at jeg ikke ved, hvad jeg skal lave i næste uge. For mig er der en stor frihed i selv at tilrettelægge arbejdet.

- Og det er skønt at møde så mange nye mennesker, når jeg er ude på opgaver. Jeg kunne nok tjene flere penge ved at være fastansat, men det skal jeg ikke være mere, siger Tage Toft, der driver firmaet fra bopælen på Tastumvej lige udenfor Stoholm.

Han kan klart mærke et større behov for afrensning og alge-behandling.

- Når vi har sådan nogle regnvåde vintre - og i det hele taget oplever mere og mere regn, så er der også mere brug for alge-behandling, fortæller han. Og dertil en det nye arbejdsredskab derfor en stor gevinst.

Pas på fliserne

Det er vigtigt at passe godt på sine fliser. Ellers kan de på det nærmeste smuldre væk. Først renser Tage dem af. Så skal de tørre. Dernæst skal de imprægneres. Så skal der blæses sand hen over - og de får alge-middel. Og at Tage har fat i den lange ende, kan man se på hans egne fliser rundt om huset. De står knivskarpt, er helt ensartede - og de er ikke grønne af ukrudt, alger eller mos.

Vika Service lejer også mindre maskiner ud - såsom flisebørstning, brændekløver og muldvarpe-udrydder. Han sælger også algemidel til dem, der er klar til at gøre den slags selv.

Tage Toft tager ud til såvel de mindste haver som til store erhvervsområder. Det nye anlæg kan eksempelvis også fjerne graffiti og rense facader og tage.

- Det nye anlæg nedsætter behovet for tryk, så det er også mere skånsomt for overfladerne, fortæller handymanden fra Vika Service.