Stoholm tabte første playoff-kamp

De små marginaler var imod Stoholm, der nu står med ryggen mod muren

23. april 2019, 11:59
1 af 2 Da Tobias Primdahl på dette hurtige opløb scorede til 10-9 på Roskildes stærke målmand, så det lige pludselig helt fornuftigt ud. Men sekunder efter modtog Frederik Nørbjerg et rødt kort i den anden ende, og derfra blev det op ad bakke for Stoholm. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 En slukøret Frederik Nørbjerg kunne tage overtrækstøjet på allerede efter en halv time og se hele anden halvleg fra sidelinjen, efter han modtog et rødt kort kort før pausen. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Der var den sædvanlige tænding og spænding på, da Stoholm 2. påskedag skulle forsøge at tage første skridt mod at sikre klubbens forbliven i håndboldens 1. division for herrer.

Desværre var marginalerne ikke på fjandboernes side, da Roskilde fra toppen af 2. division kom på besøg til den første kamp i bedst-af-tre-serien, der desværre endte med en snæver Roskilde-sejr på 20-19.

Det stod ret hurtigt klart, at forskellen på 1. division og toppen af 2. division ikke er større, end at dagsformen bliver udslagsgivende, og kampen var faktisk så lige, at en to-måls føring var den største, der blev noteret gennem hele kampen.

Tunge trommer og skarp Skytte

Og hvad var det så, der gjorde, at Roskilde kunne trække det længste strå?

De havde i hvert fald en fin opbakning med til Stoholm, idet en ungdomsklub fra Roskilde havde været på påskelejr i Frederikshavn og lagde vejen forbi Stoholm på turen hjem for at bakke domkirkebyens hold op med trommer og kampsang.

Så var der de angrebsvåben, holdet havde taget med på banen. De begrænsede sig i vidt omfang til to spillere, nemlig playmaker Rasmus Hansen og så en venstre back med det meget passende navn Malthe Skytte. For skyde, det kunne han, og det var de to, det meste drejede sig om. Det lurede Stoholm sådan set også ret hurtigt, hvilket kun 20 mål imod også vidner om.

Men så havde Roskilde også et tredje våben, nemlig målmand Christoffer Møller Andersen, der var af »Tromle« Nielsen-typen og kampen igennem tog pynten af Stoholm-skytterne med god fylde og ophøjet ro.

Direkte rødt til Nørbjerg

Og så blev det heller ikke nemmere af, at sæsonens absolutte angrebsprofil i Stoholm, Frederik Nørbjerg, fik et direkte rødt kort med fem sekunder tilbage af 1. halvleg.

Pausestillingen 10-9 blev hurtigt forvandlet til minus to i starten af 2. halvleg, og savnet af Nørbjerg som trussel blev hurtigt indlysende.

Men Stoholm kæmpede videre med det, de havde, og lod aldrig Roskilde slippe længere væk, end man havde hank i dem.

Ikke mindst de mest erfarne kræfter på holdet virkede til at være klar over, at man var nødt til også at tage krummerne med, hvis der skulle blive et brød ud af den dej.

Så Per Ryberg tog chancen og scorede på et tomt mål, hvorefter han som en anden quarterback med et par præcise nåleøje-afleveringer fandt en fri Jakob Lauridsen til kontrascoringer.

Også Mads Thøgersen, der ellers primært er forsvarsspiller og sekundært stregspiller, scorede på et udvendigt gennembrud fra højre back, så det hele blev talt med.

Men så var der også de tre brændte straffekast, som Stoholm utvivlsomt vil ærgre sig over, når nu vi var derhenne, hvor alle marginaler skulle tælles med.

Ryggen mod muren

Nu står fjandboerne i stedet med ryggen mod muren inden returopgøret i Roskilde på søndag. Kan man ikke hente en sejr der, hedder det goodbye til 1. division, mens en sejr vil udløse en tredje kamp, der i givet fald skal spilles i Stoholm.

Men det er heller ikke på nogen måde umuligt at hente en sejr i Roskilde.

En smule bekymrende var det at overvære Stoholms overtalsspil, som virkede både planløst og tandløst, selv når holdet var to mand i overtal.

På plussiden tæller imidlertid, at det må være ret nemt at gennemskue, hvor man skal sætte ind over for Roskilde, medmindre de da gemmer på en trold i en æske.

Det drejer sig nemlig næsten udelukkende om en væver playmaker Hansen og en skarp Skytte på venstre back.

Og så skal der kigges video på Roskildes dygtige »Tromle« i målet. Han var udslagsgivende i dette første møde.

Kan de tre opgaver løses, er vejen bestemt igen åben for, at Stoholm kan byde på 1. divisions håndbold igen i næste sæson.