Konfirmander fra 1964

Gamle konfirmander fra Nordfjends nød hinandens nutidige selskab

27. april 2019, 11:48
Forreste række: Inge Bente Rasmussen (Fruergaard), Tove Rask (Thomsen), Sonja Stilling, Inge-Lise Nørgaard (Vistisen), Hanne Østergaard (Vistisen), Lene Bonde Mikkelsen (Pedersen), Ane Kathrine Jacobsen (Andersen). Bagerste række: Nanna Laursen (Rasmussen), Leif Holm, Ella Ramsdahl Pedersen, Niels Jørgen Nielsen, Kurt Fruergaard, Ole Jespersen, Christian Fruergaard, Kaj Åge Jespersen, Ole Johansen, Kristian Visti, Marie Hansen (Jørgensen). 2 fremmødte, som ikke er med på billedet: Henriette Schumann (Ørberg) og Helge Kudahl.

NOSTALGI De sås for fem år siden til 50 års jubilæum, og det var så stor en succes, at de nu ville ses igen - en flok »gamle« konfirmander fra Nordfjends.

På deres konfirmationsdag i 1964 var der 30 på holdet - fra Ørum var der fem elever og fra Ørslev Kloster-området - Virksund, Lund, Bøstrup, Hejlskov og Hald - var der 25 elever. Siden er 6 døde, men ud af de resterende 24 var 20 med denne gang.

Det var to piger fra årgangen, der blev valgt til at sørge for at gennemføre dagen - Trine Jacobsen og Lene Bonde Mikkelsen.

- I år havde vi også inviteret vores klasselærer fra Ørslev Kloster skole, Kjeld Hansen og fru Bodil med, og det var en idé, alle syntes var rigtig god - de bidrog med minder fra skoletiden og Bodil fortalte levende om tiden, hvor Marie de Lasson ejede Ørslev Kloster og om Lundø Korset, som ligger på National Museet og er meget berømt inden for kirke og arkæologi, siger Lene Bonde Mikkelsen.

Foto i kirken

Holdet mødtes på selve Ørslev Kloster, hvor de drak kaffe i klosterets kælder.

Derefter gik man en tur gennem Ørslev Kloster skov til shelteret, over broen til dansepladsen og tilbage til kirken, hvor man fik taget et billede foran alteret. De sad på de samme pladser som til konfirmationen i 1964.

Senere var der bestilt brunch på Lundø Camping, hvor man nød anretningen og en flot udsigt over Limfjorden. Snakken gik livligt.

- Vi sluttede af med kaffe, øl og sodavand i Trines sommerhus på Jelsevej - et nyt festudvalg blev valgt - så nu ser vi frem til endnu et gensyn, siger Lene Bonde Mikkelsen.