Vagtskifte på Kongenshus Kro og Hotel

Claus og Lene Mortensen stopper efter godt seks år på heden

02. maj 2019, 15:22
Lene og Claus Mortensen stopper efter godt seks år på Kongenshus Kro og Hotel. Arkivfoto

Kongenshus Den 1. juli får Kongenshus Kro og Hotel ny forpagter.

Efter mere end seks år træder de nuværende forpagtere Claus og Lene Mortensen tilbage og åbner døren for Marianne Brunhøj Frøik Laursen.

Den nye forpagter kommer til at drive det mere end 100 år gamle Kongenshus videre i samme ånd, som de snart tidligere forpagtere har gjort gennem godt seks år.

Frem til den 1. juli vil Claus og Lene Mortensen varetage kunder og gæster på sædvanlig vis. Bookinger efter den 1. juli vil blive overtaget af Marianne Brunhøj Frøik Laursen, således at kunderne vil opleve en glidende overgang.

Alle kunder, der har booket bespisning og/eller overnatning, vil blive kontaktet med henblik på at aftale eventuelle nye ønsker eller behov.

Tager økologi med ud på heden

Marianne Brunhøj Frøik Laursen driver for nuværende Café Spangsbjerg i Viborg, en café hun overtog sidste år efter at have været ansat samme sted i en kort årrække.

- I cafeen arbejder vi med stor respekt for de gode, danske råvarer, og det er vores madfilosofi, at vi vil lave så meget som muligt fra bunden – også gerne økologisk. Som udgangspunkt er det også tanken at tage »mad ud af huset-konceptet« fra Cafe Spangsbjerg med til Kongenshus Kro og Hotel, siger Marianne Brunhøj Frøik Laursen i en pressemeddelelse.

Hun er uddannet slagter i år 2000 og har siden arbejdet i fødevarebranchen. Hun har taget en tillægsuddannelse som fødevareteknolog inden for kvalitet og udvikling. Efter stillinger som delikatesseassistent i henholdsvis Kvickly og Føtex kom hun til Cafe Spangsbjerg, hvor hun fungerer som administrativ chef.

Bliver forpagter to steder

Bestyrelsesformand for Kongenshus Mindepark, Lars Johansson, udtrykker stor tilfredshed med at kunne overlade forpagtningen til Marianne Brunhøj Frøik Laursen.

- Bestyrelsen ser frem til samarbejdet med Marianne, hvor vi sammen skal videreudvikle Kongenshus Kro og Hotel med vægt på den høje kvalitet og service, som de tidligere forpagtere har opbygget, siger Lars Johansson.

Marianne Brunhøj Frøik Laursen fortsætter i øvrigt som forpagter af Cafe Spangsbjerg, så fra den 1. juli bliver det hende, der kommer til at stå for den daglige drift af begge steder. Der ansættes en ny kok til Kongenshus Kro og Hotel.