Dobbelt A: Stoholm fik nordjyske pokalklø

For flere Stoholm-spillere blev en pokalkamp mod et af landets tophold sidste kamp med kliken

09. maj 2019, 08:13
Rutinerede Jakob Lauridsen er formentlig en af de spillere, der ikke har spillet sin sidste kamp for Stoholm. Men for store dele af truppen er fremtiden uvis efter nedrykningen til 2. division. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Efter en bitter sæsonafslutning med nedrykning til følge skulle Stoholms herrer i håndboldens 1. division ud at stramme sig an en sidste gang, inden holdet muligvis spredes for alle vinde, når det næste sæson hedder 2. division.

En kamp mod et af Danmarks absolutte tophold fra Aalborg Håndbold skulle spilles i pokalturneringens sjette runde, og den endte forudsigeligt nok med et klart nederlag på 26-35 efter pausestillingen 12-18.

Aalborg sparede på krudtet

Forudsigeligt, javel, men det var nu aldrig sådan, at Stoholm så hverken ugidelige, overmatchede eller pinlige ud.

Træner Allan Kjær havde på forhånd indrømmet, at kampen egentlig kom lidt på tværs og at ingen for alvor havde lyst til at spille den efter nedrykningsblamagen, der har efterladt truppen med humøret helt i bund.

Men heller ikke for Aalborg kom kampen særligt belejligt, idet de efter et forrygende grundspil, hvor holdet endte på 1. pladsen efter en suveræn indsats med sejr i 80 procent af kampene, på det seneste har tabt slutspilskampe til både Skjern og TTH og nu reelt er i fare for ikke at komme videre til semifinalerne.

I et tæt slutspilsprogram var holdet derfor tydeligvis kommet for at fordele ressourcerne så fornuftigt som muligt, og det betød for eksempel stærkt begrænset spilletid til verdensmester, europamester og olympisk mester Henrik Møllgaard, der har skiftet adressen i lysets by Paris ud med lidt mindre glamourøse Dobbelt A, men ikke desto mindre har medvirket til at løfte Aalborg Håndbold til absolut topniveau i dansk liga-regi.

Holdets topscorer, islandske Omar Ingi Magnusson, der har snittet fem kasser per kamp i år, blev sparet helt, mens landsmanden Janus Dadi Smarason kun sporadisk kom på banen for at sætte spillet op.

Klasseforskel kom til udtryk

Der var nu heller ikke så meget at sætte op, for Aalborg klarede sig over lange stræk med kontraløb i et tempo, som Stoholm ikke har været vant til.

Så fra 3-3 trak nordjyderne fra, mens Stoholm forsøgte at bide fra sig i det etablerede spil.

Særligt Frederik Nørbjerg var ude for at teste sig selv mod en kommende modstander, idet den unge Nørbjerg som bekendt i næste sæson træder op for Mors-Thy i Herre Håndbold Ligaen. Og han fik vist sig godt frem med en håndfuld fine kasser mod en topmodstander.

Men i sidste ende kontrollerede Aalborg Håndbold fuldstændig kampen og kunne uden de store anstrengelser tage en komfortabel sejr med hjem til Portland.

Farvel til Mortensen

For hjemmepublikummet blev kampen et smerteligt farvel til et hold, der i foråret gav så mange store oplevelser, som i sidste ende alligevel viste sig at være til ingen verdens nytte.

Til sidst kunne man med vemod blot sidde og gætte på, hvem af Stoholms spillere vi får at se igen, og hvem der havde sidste kamp med kliken.

I umiddelbart forlængelse af kampen blev det klart, at det i hvert fald bliver farvel til en af forårets helt store profiler, målmand Nicolai Mortensen, der modtog klapsalver og et tak for nu fra bestyrelsen og Æ Fans.