Årets Lokalområde skal kåres igen

I år er der fokus på initiativer, der får flere til at flytte til lokalområdet

11. maj 2019, 13:47
Sparkær blev kåret som Årets Lokalområde 2018. Fra venstre er det Sparkær Lokalråds Lone Sørensen, Anne Højgaard og formand for Viborg Kommunes Landdistriktsudvalg Mette Nielsen (S). Foto: Henrik Bagge

FJENDS Sidste år var det Sparkær, der løb med sejren og 50.000 kroner, da Stoholm og Skals blev henvist til sekundære placeringer.

Nu er det igen blevet tid til at kåre Årets Lokalområde i Viborg Kommune, og der er åbnet for at melde sig til konkurrencen.

Det er Landdistriktsudvalget, der nominerer tre kandidater til Årets Lokalområde og efterfølgende kårer en vinder.

Vækst i lokalområderne er netop et af udvalgets indsatsområder, og udvalget ønsker derfor at sætte fokus på de gode initiativer, som borgerne i lokalområderne har iværksat for at skabe vækst.

Tilflytning i fokus

Formålet med konkurrencen i år er derfor at synliggøre og anerkende lokale initiativer, som gerne på utraditionel vis bidrager til at få flere til at flytte til lokalområdet. Dermed er det ikke blot »det gode liv« generelt i området, som bliver vurderet.

- Der er mange måder at arbejde sammen på i vores lokalområder. Det giver både sammenhold og nogle steder også flere nye borgere. Det glæder vi os i Landdistriktsudvalget til at se nærmere på, siger formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen (S) i forbindelse med konkurrencen.

De tre lokalområder, som bliver nomineret, får den 1. september besøg af Landdistriktsudvalget, og den 7. september kan et af Viborg Kommunes lokalområder officielt smykke sig med titlen som Årets Lokalområde 2019.

100.000 kroner på spil

Der uddeles ligesom de tidligere år i alt 100.000 kroner i præmiepenge - nemlig en 1. præmie på 50.000 kr. og to 2. præmier a 25.000 kr. Alle præmier skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet.

Hvis man vil deltage i konkurrencen, skal man senest den 16. juni 2019 sende en indstilling til Landdistriktsudvalget, hvor man beskriver det særlige initiativ, som borgerne har iværksat for at øge tilflytningen til området.

Landdistriktsudvalget opfordrer alle lokalområder, byer og landsbyer i kommunen til at deltage i konkurrencen. Områder, der tidligere har deltaget og vundet, er velkomne til at deltage igen, og man kan finde indstillingsskema samt læse mere om konkurrencen på viborger.dk.