3 meninger Mors Dag

Hvad gør Mors Dag relevant i 2019?

11. maj 2019, 11:03
1 af 3 GRETHE ULSTRUP, STOHOLM Mors Dag anno 2019 er i mine øjne de tanker og følelser, man hver især lægger i den. For nogle kan den være en vigtig dag, og for andre kan den være en tom tradition. Hos os har vi aldrig brugt den som mærkedag, da mor her i huset har frabedt sig det. For mig er Mors Dag overflødig. Jeg synes, min familie er så søde til at tænke på mig i det daglige, og det glæder mig hele året rundt.Hos os er det Mors Dag hver dag.
2 af 3 LISE HALD, SPARKÆR Mors dag er en superhyggelig tradition, som jeg selvfølgelig som »mor til fire« går stærkt ind for.Dagen er relevant, fordi det lige giver tid til at tænke over familierollerne og sætte pris på livet. Ligesom fars dag 5. juni. Jeg synes bestemt, vi skal lære vores børn at sætte pris på deres forældre og vise glæde ved at gøre noget for mor og far. Det giver også anledning til god familiehygge og en snak om den fine gave, der er blevet købt eller lavet til dagen.
3 af 3 FRANK MIKKELSEN, MØNSTED De dage, hvor vi hylder personer, der står os nært, har altid relevans. Jeg synes dog, at dagen er blevet gjort til dagen hvor »nu skal vi lige huske at købe en gave til mor«. Hos os gør vi vel det samme som alle andre, fejrer dagen med en lille buket eller gave, og hvis arbejdet tillader det, finder vi middagen et andet sted, og helst hvor hele familien er samlet.

Søndag den 12. maj er det igen Mors Dag. Den blev opfundet i USA i 1872 i forbindelse med kampen for kvindevalgret, blev senere også en kamp for sanitære forhold og imod børnedødelighed, inden den blev en generel hyldest af alle mødres arbejde. Mors Dag kom til Danmark i 1910, og efter 1. verdenskrig blev den anledning til en pengeindsamling til fordel for krigsenker og mødre, der havde mistet en søn. Senere gik pengene til Mødrehjælpen.