Løgstrup Borgerforening fattes medlemmer

En ny formand har meldt sin ankomst i bestyrelsen

19. maj 2019, 14:04
Arkivfoto

LØGSTRUP Det lykkedes at finde et par nye ansigter til bestyrelsen for borgerforeningen i Løgstrup.

Efter henholdsvis otte og ni år trådte Anna Marie Sørensen og formanden, Lisbeth Rasmussen, ud. Nyvalgte er Dorte Vejen Andersen og Hoe (Hoe er en kvinde, og det er det fulde navn).

Således består bestyrelsen nu af: Formand Dorte Vejen Andersen, næstformand Hoe, kasserer Eva Tidemand Pedersen, skriftefører Theis Petersen og Henrik Christensen.

Medlemstallet går tilbage

På generalforsamlingen kunne den afgående formand berette om en tilbagegang i antallet af medlemmer af borgerforeningen på 86 personer. Det skyldes nok især, at der ikke blev sendt girokort ud - men folk blev opfordret til at betale med Mobilpay.

- Skal foreningen have vægt i forhold til offentlige instanser, så skal vi have mange flere medlemmer, sagde Lisbeth Rasmussen på generalforsamlingen.

Der er 116 par og 32 enlige medlemmer af borgerforeningen - ikke så meget i en by med omkring 1900 indbyggere.

Lisbeth Rasmussen takkede de mange frivillige, der har gjort en stor indsats for at få ting til at ske i Løgstrup det seneste år. Blandt andet med vedlighold af udearealer, vandretur, julearrangement, flag-gruppe, pensionisthjælper og støttegruppe.

- Det er fortsat vores mål hele tiden at udvide hjælperskaren. Det er vores vurdering, at det giver et godt sammenhold i byen og letter samtidig presset på bestyrelsen, sagde Lisbeth Rasmussen.

Ansøgning om puljemidler

Borgerforeningens bestyrelse har netop sendt ansøgning afsted til to puljer på vegne af Løgstrup.

Dels med hensyn til lys på Himmerlandsstien og til en æblelund ved madpakkehuset ved sognegården. Dels til trafikdæmpende foranstaltninger på Romlundvej, hvor der generelt bliver kørt for stærkt. Her forestiller man sig noget beplantning.

Ellers har det været et år med mange aktiviteter. For første gang var Løgstrup med i Lokaldysten, og det blev en kæmpesucces med mange deltagere og god stemning. I år samarbejder man med løbeklubben og cykelklubben om igen at være med i Lokaldysten - som er byerne omkring Viborg, der dyster om at løbe, cykle og gå så mange kilometer som muligt. I Løgstrup bliver der lokaldyst den 13. juni.