Så er bogen om Virksund udkommet

Masser af tekst og billeder fra landsbyen ved fjorden

17. maj 2019, 13:20
1 af 2 De tre forfattere - fra venstre Hans Korsgaard, Lisbeth Andersen-Farmer og Jens Østergaard - med den nye bog. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Skive’s borgmester Peder Chr. Kirkegaard sagde tillykke med bogen. Foto: Britta Kristiansen

VIRKSUND Der er historien om Hvalen Valborg - der pludselig i 1983 gjorde Virksund berømt. Der er også historien om dæmningens betydning for Hjarbæk Fjord.

Fredag eftermiddag blev en helt ny bog om Virksund præsenteret. Der var blevet inviteret til bog-reception på Virksund Camping. Her kunne bogen købes - og her kunne man møde de tre forfattere.

Det er Hans Korsgaard, Virksund Camping, tidligere turistchef i Skive Kommune, Lisbeth Andersen-Farmer og pensioneret lærer fra Lundø, Jens Østergaard, der har skrevet bogen. Og de tre gav hver deres lille tale ved præsentationen.

Bogen er udgivet af Ivan Bertelsens Mindefond og sat op af Leif Andersen-Farmer.

»Virksund. Med Limfjorden som bagtæppe« lyder titlen på bogen. Der fortælles historier om fiskerne. Om Sund-boerne og deres liv. Om dengang Virksund ændrede sig og begyndte at rumme turister.

Der er også masser af historie helt tilbage til oldtiden, hvor der var en boplads på området ved fjorden. I 1716 blev den første ejendom i Virksund noteret i kirkebogen.

Man kan læse noget om alle de mennesker, der gennem årene har været med til at præge Virksund. Ligesom der også er et kapitel om Ørslev Kloster.

Der blev budt på muslinger og æblekage til præsentationen af bogen - og der måtte hentes flere stole til de mange gæster.

Også Skives borgmester Peder Chr. Kirkegaard var med ved præsentationen, og han ønskede i en tale tillykke med bogen.

- Jeg har altid haft en stor kærlighed og respekt for folk her. De er ikke bange for at gå op imod vinden, sagde han blandt andet.

Bogen er på 142 sider, rummer masser af både gamle og nye billeder - ligesom man kan se gamle avisudklip og andet, der på spændende vis er med til at fortælle historien om Virksund.

I øvrigt kan man også læse i bogen, at navnet Virksund betyder »fæstningen ved sundet«.