Løkke overtog ikke dårlig økonomi fra S

19. maj 2019, 09:27
Mette Nielsen

Gennem en valgkamp kommer der mange udsagn og påstande. Derfor kan det være svært for folk som ikke er politikere, at hitte hoved og hale i, hvad der er rigtig eller forkert. Det er egentlig lidt trist – og nogen gange kan det bare ikke stå uimodsagt.

Derfor vil jeg gerne slå fast, at det er forkert, når Lars Løkke Rasmussen siger, at han overtog en dårlig økonomi fra den socialdemokratisk ledede regering i 2015. Det har ellers været Løkkes begrundelse for, at der med ham som statsminister er blevet skåret ned på blandt andet velfærd og uddannelse.

At der skulle have været underskud på statens finanser da Løkke overtog nøglerne til statsministeriet, afviser blandt andre Niels Storm Knigge fra tænketanken Kraka: »Det er ikke korrekt, at Lars Løkke overtog en rodet økonomi.«

Så altså: Løkke havde rigelig med penge til at sikre velfærden for børn, unge, ældre, mennesker med særlige behov og i vores sundhedsvæsen– og dermed også alle medarbejderens arbejdsvilkår - der længe er løbet alt for stærkt i den offentlige sektor. Men i stedet for at sikre og bevare velfærden, så har Løkke valgt at lave besparelser på flere områder, vel at mærke for at bruge mange milliarder kroner på skattelettelser.