Havnens Dag i Virksund

Oplev alt fra helikopter-redning til sejlads og fiskeri på lørdag

23. maj 2019, 06:52
Der bliver igen meget at se på og prøve selv, når Virksund inviterer til Åben Havn. Foto: Britta Kristiansen

VIRKSUND Lørdag den 25. maj byder Virksund Lystbådehavn på aktiviteter for hele familien. Man kan prøve sejlads, kajak, stand up paddle, fiskeri, affyring af nødraketter, redningsøvelse fra helikopter, instruktion i hjertestarter eller andre af de muligheder, som havnen og vandet byder på.

Det sker, når man arrangerer Havnens Dag 2019.

- Vi glæder os til at tage imod masser af nysgerrige gæster, som er klar til at prøve nogle af de mange aktiviteter, som vi har på havnen. Og vi håber selvfølgelig at skabe så gode oplevelser, at mange får lyst til at vende tilbage og blive en del af foreningslivet ved vandet, siger Niels-Ove Jespersen, formand for havnen og fra Vild med Vand-udvalget i Virksund.

Virksund Lystbådehavn er én blandt de op mod 90 havne landet over, som er med i det landsdækkende Vild med Vand-projekt, der har til formål at skabe øget opmærksomhed om de tilbud og aktiviteter, der foregår på havnen og ved vandet. Havnens Dag er Vild med Vand-projektets årlige højdepunkt.

Vild med Vand er støttet af Nordea-fonden, og det er fjerde gang, at projektet afvikler Havnens Dag som landsdækkende begivenhed. Deltagertallet er vokset massivt gennem de første tre år. Her i 2019 ventes langt over 100.000 at besøge havne og tage del i de mange aktiviteter rundt om i landet.

Det er tredje gang, at Virksund Lystbådehavn indbyder til Havnens Dag.

- Vi opfordrer alle til at invitere familie, venner, kolleger og naboer med til en hyggelig dag på havnen. Jo flere, der lægger vejen forbi, jo sjovere bliver oplevelsen for os alle. Havnens Dag er ganske enkelt en vigtig dag for byens foreningsliv, siger Niels-Ove Jespersen.