Mindeord: Valdemar Sørensen

Avisen har modtaget mindeord fra Kirsten Sørensen om hendes far, Valdemar Sørensen, der døde den 23. april 2019

26. maj 2019, 07:17

Valdemar Sørensen, Anlægsgade 8J, Stoholm, er død, 93 år.

Valdemar var født og opvokset i Roum og tjente efter konfirmationen hos lokale landmænd. Efter krigen fik han nogle oplevelsesrige år på Sjælland og Fyn på forskellige gårde, og han var desuden på Tommerup Højskole på Fyn samt aftjente værnepligt i Fredericia.

I 1951 vendte han tilbage til Jylland sammen med Jenny. De blev gift og startede på en mindre ejendom i Salling og fortsatte i 1957 i Sejbæk hvor de var til 1988. Herefter blev det til mange år på Kærvej i Stoholm.

Valdemar var meget samfundsinteresseret, og det udmøntede sig i diverse bestyrelsesposter i mejerier, skolekommission, missionshus og menighedsråd. Desuden var han i en periode domsmand ved retten i Viborg.

Hans store omgangskreds vidner også om en mand, der var god til at knytte kontakter og venskaber. Hvis nogen havde behov for hjælp eller en at tale med, var han altid til rådighed.

Valdemar Sørensen efterlader en ganske stor flok børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn, som vil savne ham og tænke tilbage på mange gode stunder sammen.