Tine tager over på Maren & Trangmanden

Ny forpagter af café ved lystbådehavnen i Virksund er kommet godt i gang

24. maj 2019, 06:36
1 af 2 Tine Rasmussen lægger vægt på friske råvarer, når hun serverer fra sin nye café i Virksund. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Fra sit køkken i Maren & Trangmanden kan Tine Rasmussen kigge ud på alt det liv, der er på havnen i Virksund. Foto: Britta Kristiansen

VIRKSUND Hun er oprindeligt uddannet pædagog, men havde en gammel drøm om at have et spisested.

Så da Tine Rasmussen tilfældigt opdagede den café i Virksund, som i daglig tale går under navnet »Maren & Trangmanden«, var hun solgt.

- Der er jo simpelthen så dejligt her, siger hun og viser udsigten fra køkkenet - hvor man kan se ud over de mange flotte skibe og det lysende vand.

Og så holder hun meget af menneskene, der kommer i havnen. Det er et hyggeligt folkefærd.

Mere end bare grillbar

Tine Rasmussen blev sidste år ansat i caféen på lystbådehavnen i Virksund, men i år har hun selv overtaget forpagtningen, og nu vil hun sætte sit eget præg på stedet. Derfor er der også kommet nyt menukort.

- Det skal ikke bare være kendt som en grillbar. Folk skal have en restaurant-oplevelse. Og når vi nu er ved vandet, så skulle der også fisk og skaldyr på menuen, siger Tine Rasmussen, der blandt andet byder på Moules Frites (muslinger med pommefrites), plankesteak og gourmet stjerneskud.

Og hun har ansat en kok, så maden altid bliver lavet bedst muligt. Om søndagen bliver der serveret grillkyllinger.

Vil udstille kunst

Tine Rasmussen håber, at hun kan appellere til hele egnen. Hun tror, at folk ofte bliver overraskede over, at der ligger en café helt henne ved lystbådehavnen, så hun håber, at også andre end sejlerne vil komme hertil.

I restauranten vil Tine Rasmussen fremover invitere kunstnere til at komme og udstille.

Og hun har også mange andre planer med stedet - men skal lige godt i gang, før hun fører alle planer ud i livet. Hun overtog stedet den 1. februar og åbnede den 30. marts.

- Jeg har allerede fået en rigtig god modtagelse, og folk er så søde - selv om vejret ikke har været det bedste, siger den nye forpagter ved lystbådehavnen i Virksund, der også har familie og venners store opbakning.