Kalkmineløbet Også for de helt ekstreme

Igen i år kan man løbe i 10 timer i træk

26. maj 2019, 15:34
1 af 2 Det bliver igen muligt at løbe en Badman, som er 52,7 km. Og også et Dracula-løb, hvor man løber i ti timer. Arkivfoto
2 af 2 Om man vil løbe i kostume, er helt op til en selv. Arkivfoto

For at markere ti års jubilæet for Kalkmineløbet, tilbød man sidste år et løb, hvor man skulle være i form ud over det sædvanlige. Og det gør man igen i år. De virkelig seje løbere har et helt specielt løb: Dracula-løbet. Det er ti timers non-stop løb.

Løberne starter allerede klokken 6.30 om morgenen den 30. maj. Herefter løber de alle de kilometer, som de kan, indtil løbet fløjtes af klokken 16.30.

Dracula-løberne får stillet deres eget hus til rådighed - et gult hus på Kalkværksvej, som i dagens anledning vil være kendt som Dracula-huset. Her kan man opbevare sit skiftetøj og sine egne forsyninger.

For at gennemføre Dracula-løbet og få en præmie, skal man have løbet mindst 7 omgange á 10.54 kilometer, når klokken siger 16.30. Den sidste omgang skal startes senest kl. 15.30.

Som Dracula-løber skal man følge de blå pile.

For dem, der kan klare lidt mere end et maraton, men ikke vil løbe i ti timer, så tilbydes der også en Badman. Det er et løb på 52,7 kilometer - hvilket vil sige 5 runder á 10,54 kilometer.

Så mon ikke disse løbere får brug for masser af støtte - især om eftermiddagen, når kilometerne begynder at føles lange. Så er det bare ud og bakke dem op og klappe dem i mål.

Der har endda været forespørgsler på et 24-timers løb - men foreløbig holder Kalkmineløbet sig på 10 timer.