Fornem start for Stoholm i serie 2

Fodbold - serie 2 for herrer Skive IK - Stoholm IF 0-2 (0-1) Målscorere for SIF: Morten Groth og Bo Pedersen

14. august 2013, 09:22

 

Der ventede Stoholms nyoprykkede serie 2 mandskab en svær start, da holdet tirsdag aften i solid blæst på udebane i Egeris mødte Skive IK, der sluttede foråret på en flot, delt 3. plads i serie 2. Men Morten Groths tropper kom, så og sejrede i en kamp, der var særdeles tæt.

Der stod en strid vind skråt ind over banen, og den medvind det medførte, havde værterne i ryggen i de første 45 minutter. Det betød, at SIK havde et klart spillemæssigt overtag, men holdet kom ikke frem til mange chancer. De største muligheder tilfaldt fjandboerne, og allerede efter et kvarter var der gevinst. Spillende træner Morten Groth blev spillet helt fri, men i første omgang brændte han. Groth var dog hurtigt over den ripost, som Skive-målmanden gav, og så førte SIF med 1-0. Stoholm havde derudover to store chancer, men først ramte Peter Hansen stolpen, og i den absolutte slutfase af 1. halvleg brændte Jens Høy alene med Jesper Nielsen i Skive-målet.

I de sidste 45 minutter fik gæsterne vinden i ryggen, og det betød, at spilfordelingen blev mere lige - det var simpelthen lettere at få bolden flyttet op ad banen. Til gengæld blev hjemmeholdet meget farligere, og SIF var decideret heldige, da Skive ramte overliggeren to gange - den ene gang var oven i købet et forsøg, der tog underkanten, men bolden slog lige nede på stregen. I det sidste kvarters tid bølgede det frem og tilbage med åben slagudveksling, men pludselig stod Bo Pedersen fri ved bagerste stolpe, og han tordnede bolden i nettet i det 85. minut, og det lukkede opgøret.

Dermed fik SIF altså et fornemt comeback til det serie 2 niveau, som holdet forlod efter forårssæsonen i 2011. Alle spillere skal roses for en gedigen og solid holdindsats, hvor der virkelig blev kæmpet for sagen. Der var bestemt kiksere undervejs, men der var næsten altid en holdkammerat til at bakke op, hvis der skete en fejl. Og så skal det naturligvis også nævnes, at Casper Drendsborg fik debut i SIF-målet med maner, da buret som sagt blev holdt rent.

Nu venter der SIF to hjemmekampe - først på lørdag den 17. august  mod Struer og dernæst onsdag den 21. august  mod Thisted.