Sommersøndag på Grønhøj Kro

Tag på kro om søndagen som i de gode gamle dage

31. maj 2019, 11:49
Arrangørerne bag »Sommersøndag på Grønhøj Kro« er bagest kromand Gregers Laigaard, og forrest fra venstre Henriette Weis Klausen, Inger Nielsen med hunden Moggie og Lotte Kaag. Privatfoto

Grønhøj Det er nostalgi og hygge, der er i højsædet, når Grønhøj Kro og Veteranbilmadammerne byder velkommen til 13 sommersøndage med veterankøretøjer, tivoli, markedsstemning, foredrag og musik.

Arrangementerne har fået titlen »Sommersøndag på Grønhøj Kro« og har opstart søndag den 2. juni, og løber over samtlige søndage i juni, juli og august måned.

Bag træffet står kroejer på Grønhøj Kro, Gregers Laigaard, og tre kvinder, der tilsammen kalder sig Veteranbilmadammerne.

Inger Nielsen, Lise Lotte Kaag og Henrette Weis Klausen kører alle veteranbiler, blandt andet MG, Morgan og 2CV, og derudover producerer de film om veteranbiler og deres ejere.

Gregers deltager selv

Gregers Laigaard og hans familie er femte generation på Grønhøj Kro, og han ejer selv flere veteranbiler, som indgår i udstillingen på kroens Morten Korch Museum.

Ydermere hjælper en flok unge fra lokalområdet til med træffet. De er lige nu i gang med at gøre udenomsarealerne klar, og på sommersøndagene, vil de anvise parkeringspladser og servicere området.

Også nogle af folkene bag det traditionsrige træf i Grønhøj, »Veterantræf på heden« der holdes i august, vil hjælpe til på sommersøndagene.

Det foreløbige program tæller en række foredrag om blandt andet hedens historie, og andre søndage er der musik og sang med både harmonika, bakkesangerinder og rockorkestre.