Nye sheltere med smuk udsigt ved Hald

Der er mulighed for at sove lige midt i naturen

04. juni 2019, 10:13
To sheltere, borde & bænke samt bålplads med den flotteste udsigt er klar til at tage imod. Foto: Britta Kristiansen

HAld Bålplads med sheltere og muldtoilet er klar til at blive taget i brug på Bådsgårdvej lidt udenfor Hald. For nylig var der indvielse af stedet.

Det er ægteparret Jette Bak og Poul Erik Jensen på Svanegaarden, der har lavet den nye shelter-plads på det yderste af deres grund. Og selv om det er på deres private grund, så kan man leje shelterne på lige vilkår med andre sheltere.

Der kan sove 4-6 personer i hvert shelter. Der er bålplads, muldtoilet og mulighed for at have heste med, da der er indhegning til dem lige ved siden af.

Måtte selv spæde til

Vi skal tilbage til 2016, hvor Jette og Poul Erik først begyndte at tænke på at lave sheltere. De har selv førhen godt kunnet lide at sove i sheltere og syntes, at det smukke sted ved fjorden var værd at dele med andre.

Det viste sig dog lidt svært at skaffe penge til projektet, da det er på privat grund. Men Skive Kommune valgte at støtte både bygningen af sheltere og muldtoilet.

Ægteparret har dog selv måttet spæde til for at få det, som de synes, at det skulle være.

Det kommer til at koste 30 kroner for en overnatning, og der kan bookes via en app. Men det er også muligt at låne stedet gratis for lokale børnehaver og lignende, så flere kan få udbytte af den unikke beliggenhed.

- Målgruppen er dagpleje/børnehave/skolebørn, lokal rideskole, lokale beboere og alle andre, som kommer ridende, cyklende, vandrende, og som trænger til en pause eller en overnatning.

- Shelterpladsen giver gratis den brede målgruppe muligheder for mange forskellige oplevelser herunder ro, hvile, fællesskab, sanseoplevelser, være i naturen og mærke den på krop og sjæl, lyder det fra Jette og Poul Erik.