Billingefesten starter med et drøn

Der tyvstartes tirsdag med lokaldysten og motorcykeltræf

10. juni 2019, 13:31
Arkivfoto

Sparkær Billingefesten tyvstarter i sin 2019-udgave, idet man indleder den festlige uge allerede tirsdag i år. Og det bliver med et ordentligt drøn på flere måder.

Arrangørerne har lokket motorcykelklubben »De halvgamle« fra Vinkel til at føre an i noget, man kan kalde »Fjends rundt på motorcykel«.

Planen er nemlig at trække følget fra start klokken 19 ved Sparkær Skole over Mønsted til Daugbjerg, forbi minilandsbyen til Lånum, herfra over Vroue til Vridsted og videre til Fly, hvor man pauserer ved forsamlingshuset.

Så fortsætter man til Tastum, videre til Stoholm, gennem Gammelstrup og hjem til Sparkær, hvor man liner op ved sportspladsen.

Alle, der har motorcykel og lyst, kan deltage, og arrangør Tage Reinhold Jensen mener, at der kan blive tale om 50-300 deltagere, alt afhængigt af vejret.

- Under alle omstændigheder bliver det nok noget af et syn ude på de små veje, hvor de ikke er vant til, at der kommer så mange, spår Tage Reinhold Jensen.

Kunster på cykel

Ved sportspladsen vil der også være opvisning ved Viborg Trial Klub, der demonstrerer deres sport på en slags mountainbike, hvor kunsten er at forcere eller passere forhindringer med hop og spring på cyklen uden at fødderne rører. Altså en slags ekstrem håndtering af to hjul.

Og så er det også denne aften, at Sparkær indtræder i Lokaldysten, som sidste år blev vundet af Knudby.

- Det havde de ikke gjort, hvis Sparkær havde været med, lyder det selvsikkert fra Tage Reinhold Jensen.

Lokaldysten foregår i samarbejde mellem lokale foreninger og Kultur & Udvikling i Viborg Kommune og har også en gulerod bundet i halen i form af rare kontanter alt efter den endelige placering i feltet, der i år tæller 16 byer.

Alle tæller med

Lokaldysten afvikles klokken 17-19 fra Billingepladsen, hvor det gælder om at få løbet, gået og cyklet så langt som muligt.

Ude på ruten sidder nogen og udstyrer deltagerne med armbånd i forskellige farver fra de respektive ruter, og armbåndene afleveres efterfølgende i målområdet.

Her træder kommunen så til, og efter en beregningsmodel, hvor byens indbyggertal indgår, finder man ud af, hvilken by der er den mest motionsstærke.

Der er vandposter undervejs og frugt til fri afbenyttelse.

Og alle tæller med, så har du et par tvillinger i en barnevogn, får du tre armbånd, siger Tage Reinhold Jensen.

Billingefesten fortsætter i øvrigt onsdag med fællessang i teltet ved Bue Sørensen og Glenn Lautrup klokken 19.30.