Højt humør i øveren

08. juni 2019, 14:36
Mogens Schmidt spiller Sylvester, der har hang til fjerboa og dameundertøj i lystspillet »Livets gang på Frydenlund«. Foto: Henrik Bagge

Sparkær Hvis man har for vane at lufte hunden omkring Billinge-pladsen i Sparkær, skal man i disse dage nok lige trække vejret en gang, inden man ringer til politiet og anmelder husspektakler i nabolaget.

Der er nemlig en stor sandsynlighed for, at man blot har overhørt holdet bag årets Billingespil, der render rundt på friluftsscenen inde bag volden og øver på lystspillet »Livets gang på Frydenlund«.

Og det lyder indimellem heftigt, når der råbes og skriges efter hinanden i stykket, der indeholder både forviklinger og rænkespil en masse.

Der er en livlig trafik ind og ud ved sceneskift, replikkerne sidder endnu ikke helt i skabet her et par uger før generalprøven onsdag den 12. juni, og så kan vejret også spille de deltagende et puds på den store, åbne scene.

Sådan en halvklam og kølig øvemandag klokken 18 i blæst og halvmørke varer det for eksempel ikke længe, før stykkets postbud kan se sin leverance flyve om ørerne på skuespillerne og instruktør Per Pedersen, men det hele tages med højt humør.

- Det skal nok gå. Vi plejer at have godt vejr til det, lyder det optimistisk fra skuespiller Ole Mackenhauer bag scenen, mens Kevin Hoelgaard, der spiller den unge lømmel Børge, står og skutter sig i en t-shirt og kigger længselsfuldt efter en af sine medspillere, der lige har iklædt sig en minkpels.

»Livets gang på Frydenlund« løber over scenekanten både lørdag og søndag til Billingefesten, mens forpremieren foregår onsdag.