Smuk fejring af Ørslev Kloster

50 år som arbejdsrefugium blev markeret lørdag med både fest og bog

08. juni 2019, 21:19
1 af 5 Klosterforvalter Janne Fruergaard Keyes bød velkommen til gæsterne i klostergården. Foto: Britta Kristiansen
2 af 5 Lokale Bodil Hansen har også skrevet bidrag til jubilæumsbogen om Ørslev Kloster og fortæller her publikum om sit møde med klosteret. Foto: Britta Kristiansen
3 af 5 God, gammeldags kringle og kaffe kunne nydes under hvælvingerne i klosterkælderen. Foto: Britta Kristiansen
4 af 5 Der var mange gæster til dagens fejring af 50 år som arbejds-refugium. Foto: Britta Kristiansen
5 af 5 Eva Legêne spillede på narhval-fløjte - og bagved ses det nye flygel, som også blev brugt under fejringen af refugiet. Foto: Britta Kristiansen

Der er tænkt mange tanker her. Tanker, der er endt som bøger, afhandlinger, foredrag, musikstykker og meget andet. I år er det 50 år siden, at Ørslev Kloster åbnede de tykke mure op som arbejds-refugium.

Lørdag fejrede man 50-året med masser af festligheder.

Renovering venter

Først var der velkomst ved klosterforvalter Janne Fruergaard Keyes. Hun fortalte om både om stedets start som refugium, lidt om klosterets meget gamle historie og om fremtiden, hvor man netop har fået bevilget 51 millioner kroner til nænsom renovering og revitalisering af klosteret.

I forbindelse med jubilæet er der også netop udgivet en bog, der blev præsenteret lørdag eftermiddag. Her har man blandt andet fået en masser af klosterets gæster til at skrive om, hvordan det har været for dem at komme i det specielle arbejds-refugium. Og med så mange engagerede, kreative skribenter, så er det blevet en fantastisk bog med masser af smukke, sjove ord og fotografier.

Smuk musik

Festlighederne lørdag bød også på skøn musik - blandt andet spillet på det helt nyerhvervede Bösendorfer-flygel i spisestuen.

Der var fri adgang til hele klosteret under lørdagens festligheder. Man kunne snakke med arkitekten bag den kommende renovering. Man kunne købe kringle og kaffe og sidde under hvælvingerne i klosterkælderen, mens hidsige tordenbyger drillede udenfor.

En fin fejring af et gammelt kloster - fra cirka år 1200 - der stadig den dag i dag har sin klare berettigelse og hvor der stadig tænkes masser af tanker.