Paraplyerne kom frem i Romlund

16. juni 2019, 12:04
1 af 4 Romlund 1973....Privatfoto
2 af 4 ...og samme sted i Romlund 2019. Privatfoto
3 af 4 105 deltagere trodsede regnen og tog på byvandring i Romlund. Privatfoto
4 af 4 105 deltagere trodsede regnen og tog på byvandring i Romlund. Privatfoto

Romlund Vejrguderne var ikke ligefrem velvilligt indstillede, da Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn havde inviteret til historisk byvandring i Romlund for nylig, men alligevel dukkede 105 deltagere op til vandringen.

Søren Mølgaard, der er så lokal, at han får hjemve, når han nærmer sig bagsiden af byskiltet, førte rundt i byen, og fortalte om de forskellige huse, deres historie og beboere. Han blev suppleret af ligeledes lokale Henning Sørensen, der også kunne bidrage med forskellige anekdoter.

Som den om gårdmanden, der havde lavet en tunnel under landevejen, for at få køerne over til marken på den anden side. Der stod ofte vand i bunden, og når køerne gik igennem, fik de meget mudrede yvere. Da manden blev spurgt om det ikke var besværligt at gøre dem rene før malkningen, svarede han: »Næh, for når jeg er færdig med at malke, er patterne ved at være rene!«

Turen startede i forsamlingshuset, med fortælling om dets historie, og sluttede med et besøg i kirken, hvor Søren, suppleret af tidligere ringer og graver Bent Mortensen, fortalte om kirken.

Til sidst var der kaffe i Sørens tidligere svinestald, nu gildesal.