Fed rok i Kobberup Kirke

Trio fortæller om Jeppe Aakjærs liv og værk i musikalsk fortælling

24. juni 2019, 06:17
Pressefoto

Kobberup Torsdag den 27. juni lægger Kobberup Kirke rum til en fortællekoncert om Jeppe Aakjærs liv.

Det er trioen Mors Rok, der spinder tråden om Jeppe Aakjærs liv og værk i en musikalsk fortælling med titlen »Jeppe Aakjær – Liv og Sang«.

Trioen består af sangerinde Anne Knuth Winterfeldt, perkussionist Johannes Guttorm og Peter H. Thomsen, der er meget aktiv i det midtjyske foreningsliv som spillemand og fortæller.

Peter H. Thomsen er desuden frivillig på Jenle. Gennem årene har han komponeret en lang række nye melodier og givet liv til Aakjærs mindre kendte digte blandt de mere end 600 tekster, der findes.

Fra Aakjær til Jenle

I foredraget tages publikum ved hånden og føres ad Jeppes livsvej fra barndomshjemmet i Aakjær til Jenle – alt sammen visualiseret på et 2X3 meter stort bagtæppe malet af kunstneren Ole Finn.

Undervejs gøres ophold på steder, der har central betydning i forfatterskabet: Hjemmet, skolen, kirken, heden, højen, marken, arresten, kasernen, København og Jenle.

Foredraget afvikles som en levende vekselvirkning mellem fortælling, solo, duet og fællessang ledsaget af guitar, mundharpe og percussion med både velkendte melodier samt nye kompositioner.