Stoholm løber for ny løbebane

Mandagens sponsorløb i atletikklubben sigter i år mod et helt særligt formål

21. juni 2019, 09:59
I 2015 kunne daværende borgmester Torsten Nielsen (C) klippe snoren til Stoholm Atletiks nye kastebur. I 2019 går klubben efter en ny løbebane, så man også på den front kan komme helt på omgangshøjde. Arkivfoto

Stoholm Atletikafdelingen i Stoholm IF er klar til at afvikle det årlige sponsorløb mandag den 24. juni på atletikbanen.

Men i år har klubben en særlig anledning til at opfordre folk til enten at løbe med eller give et bidrag via sponsorater af dem, der gør det.

Klubben kan nemlig skimte målstregen på et længe næret ønske om at få givet løbebanen en ordentlig overhaling. Man mangler nu blot 100.000 kroner for at ramme den million, som klub og kommune er blevet enige om, er skæringspunktet for at igangsætte konkrete tiltag.

Klubben skal være for alle

Man har altså foreløbig 900.000 kroner, hvoraf de 100.000 kommer fra Spar Vest Fonden, 750.000 i alt kommer fra Viborg Kommune og Børn og Unge-udvalget og de sidste 50.000 fra klubben selv.

- Vi lægger vægt på, at klubben skal være for alle, og vi prøver derfor at holde kontingentet så lavt som muligt. Det plejer sponsorløbet at hjælpe til med, men denne gang håber vi på lidt mere, så der også kan blive noget til den nye løbebane, siger formand Anita Skov.

Et af flere tiltag

Klubben laver hele tiden små tiltag efter princippet »mange bække små«, hvoraf lanceringen af en Stoholm t-shirt op til jul var et.

Den kan man stadig bestille hos Tøjeksperten i Stoholm, og Anita Skov vil også tage den med til sponsorløbet, for nu vil man gerne snart i mål med finansieringen.

- Løbebanen er simpelthen så dårlig og så meget i forfald, at vi faktisk ikke kan være bekendt at invitere andre klubber til stævne. Den er hullet og bulet, og man kan ikke engang bruge pigsko på den, så den trænger.