Læs fem bøger, og vind en is

Stoholm Bibliotek lokker med sommerspise nummer et for at få børn til at læse i ferien

25. juni 2019, 14:30
Arkivfoto

Stoholm Viborg Bibliotekerne er igen i år på pletten med et tilbud, der er svært at afslå.

Det hedder Sommerbogen og går ud på, at man går hen på sit bibliotek og låner fem bøger, som svarer til ens læseniveau.

Så får man udleveret Sommerbogsfolderen, og i den anmelder man de læste bøger med en til seks stjerner, alt efter hvor gode, man synes, de er. Stjernerne suppleres med en kort vurdering, som skrives i folderen, hvorefter den afleveres på biblioteket i enten Viborg, Bjerringbro, Karup eller Stoholm.

Børnene får så en iskupon til en lækker is på Borgvold i Viborg, men i Bjerringbro, Karup og Stoholm kan man også vælge at få sin is på stedet og lige på en studs.

Cool gevinst

Konceptet er gennem snart mange år testet og godkendt og har bestemt aldrig fået en kølig modtagelse, trods den frosne gevinst.

Sommerbogen er sålede gennem de seneste år hver sommer blevet benyttet af omkring 800 børn, som på den måde både får lidt læsetræning i den ekstra lange ferie og forhåbentlig en masse gode læseoplevelser.

Man kan også vælge at læse bøgerne på nettet, for bibliotekerne tilbyder www.ereolenGo.dk, som er en inspirerende indgang til en masse læsning på e-bog eller lydbog.

Udlevering af iskuponer og is kan ske fra 15. juli i de nævnte bibliotekers betjente åbningstid, sidste frist for aflevering af sommerbogsfolderen er 10. august, og man kan deltage én gang.