Endelig skete det

27. juni 2019, 09:19
Mette Nielsen (S)

Af Mette Nielsen (S), byrådsmedlem i Viborg Kommune

Efter tre ugers forhandlinger står det nu klart, at der kan dannes en ny socialdemokratisk mindretalsregering i Danmark, dette blev meddelt ud kort før midnat.

Jeg har kigget lidt på resultatet, og jeg har tolket på forskellige udmeldinger ud fra forskellige partier set i forhold til grundlaget.

Jeg må først og fremmest sige, at jeg er meget glad for, at der nu tegner sig en vej for et både mere socialt retfærdigt og grønnere Danmark.

Derudover er der givet en garanti for, at vores nye S-regering ikke vil føre en politik, der øger uligheden, sænker skatten i toppen eller sænker overførselsindkomsterne.

Det er jeg personligt også glad for, det betyder, at vi stopper med at tage penge fra de syge eller uden job for at give dem til dem som i forvejen har mest.

Regionerne bliver bevaret – og der skal findes flere ressourcer til et styrket sundhedsvæsen. Det er godt for både patienter og for alle de medarbejdere, som løber alt for stærkt.

Det betyder også, at Danmark igen modtager kvoteflygtninge. Det glæder mig også, at børnene på Sjælsmark er en del af aftalen, og at de kommer ud af det meget omtalte udrejsecenter, men i stedet placeres et andet sted. Meget glædeligt er det, at thailandske Mint skal hjem til Danmark sammen med 69 andre udviste børn.

Derudover kommer der minimumsnormeringer i vores daginstitutioner. Det er jeg glad for, da jeg har lyttet til forældre, pædagoger, pårørende og den faglige organisation på området, og det har været et stærkt ønske fra dem alle. Derudover er jeg selv uddannet pædagog, og jeg har arbejdet i to forskellige børnehaver – så jeg ved, at de har ret, når de siger, at de mangler hænder for at give alle børn det, som de har brug for. Derfor har jeg også været positiv overfor dette krav/ønske i valgkampen.

Afslutningsvis er det vigtigt med et fokus på et grønt Danmark, som indeholder en nedskrevet forståelse, som et af de første i verden, og som virkelig sætter de grønne ambitioner op. Det betyder, at der skal laves en bindende klimalov og reducere udslip af drivhusgasser med 70 procent.