Birkegården fik gårdhaven overdækket

Nu kan beboerne sidde ude i både sol og regn

30. juni 2019, 11:51
1 af 2 Det var Lis Andersen, beboerrepræsentant fra Brugerrådet, der havde saksen, da snoren til den nye, overdækkede gårdhave blev indviet på Birkegården. Hun blev assisteret af centerleder Vibeke Ebbesen (th) og Kirsten Jeppesen (tv), som er tidligere medarbejder på Birkegården og fik ideen til overdækningen. Privatfoto
2 af 2 Den nye overdækning gør det lige godt, om det er solen, der er for hård, eller det er regnen, der står ned over Birkegården. Privatfoto

Stoholm Birkegården i Stoholm har fået en flot overdækning i plejecentrets gårdhave.

Den blev indviet den 12. juni, hvor beboere og deres familier, personale og frivillige var på pletten, da snoren blev klippet til den nye oase.

Det sørgede Lis Andersen, beboerrepræsentant fra Brugerrådet, for, med bistand fra centerleder Vibeke Ebbesen og Kirsten Jeppesen, som er tidligere medarbejder på Birkegården.

Kirsten Jeppesen er netop gået på efterløn efter 40 års tro tjeneste, og det var hende, der fik ideen til overdækningen, mens hun sad i Brugerrådet.

Til både sol og regn

Herefter blev der i maj 2018 søgt midler gennem demens-satspuljen, og den ansøgning blev imødekommet, så beboere og familiemedlemmer nu kan hygge sig under overdækningen, både når solen er for god, og når den slet ikke er der.

- Da vi indviede det, småregnede det, og alligevel var det superhyggeligt at sidde derude, siger centerleder Vibeke Ebbesen.

- Regn er hyggeligt at lytte til, når blot man sidder i læ og i godt selskab. Ligeledes når hundehvalpe-skolen kommer forbi, så kan de også sidde derude sammen med os. Så vi er rigtig glade for den.