Ulvetider i nyt efterårsskrift

Fjends Egnshistoriske Forening er på trapperne med endnu et halvårligt skrift

03. juli 2019, 12:36
Ingrid Bøgevig leverer i det nye efterårsskrift et tilbageblik på Sdr. Resen, hvor hun i 1963 også spillede dilettant. De medvirkende var fra venstre: Knud Søgaard (nuværende formand for Fjends Egnshistoriske Forening), Elna Østergaard, Henry Christensen, Ingrid Bøgevig (Andersen), Jens Albrektsen, Laurits Poulsen, Juul Pedersen, Birgit Ramsdahl Nielsen og Jørn Ramsdahl Nielsen. Arkivfoto

Fjends Egnshistoriske Forening har netop udgivet »Efterårsskrift 2019« med flere gode historier fra egnen samt omtale af efterårets arrangementer.

Det indledes meget passende med et foto af nogle af de personer, der startede Æ Fjandboarkiv tilbage i 1974, og rummer ellers blandt andet erindringer af Søren Kristiansen, murermester i Stoholm, samt en fortsættelse af Ingrid Bøgevigs fortælling om barndommen i Sdr. Resen og hendes syv år på verdenshavene som eneste kvinde på forskellige fragtskibe. Denne gang fortæller hun om skiftet fra sømandsliv til landmandsliv.

Der er også en historie om Skytte Andersen, der var lærer i Vroue Skole 1926–1955. Jens Kr. Nielsen og Aage Christensen fortæller om skoletiden, og der er et fint klassebillede fra 1931.

Mere død end levende

Og så har ulven minsandten også fundet vej ind i spalterne hos Fjends Egnshistoriske Forening, idet skriftet rummer en ulvehistorie af Jeppe Aakjær om en episode den 6. februar 1763, hvor han fortæller om en ung pige, der for vild i tågen ude på Alheden med kartoffeltyskernes fåreflok og blev fundet næste morgen mere død end levende i en kreds af 77 sønderrevne får!

Man kan fra samme egn læse et spændende tilbageblik på Sdr. Resen fra 1950’erne til nu, også illustreret på bagsiden med et gammelt foto fra brunkulslejrene og et fra naturparken i dag.

Halvårsskriftet omdeles til foreningens cirka 330 medlemmer, mens andre interesserede kan købe det på Fjends Folkeblad, biblioteket og hos bestyrelsen. Man kan blive medlem ved at sende en mail til oda@rebofa.dk.