Lokale fodbolddrenge deler tæsk ud i Aarhus

Et eksilhold fra Skive og omegn er rykket op i serie 2 i Østjylland

05. juli 2019, 11:40
12 af de 14, der sikrede Prügelknabe IK den historiske oprykning til serie 2, har rødder i Skive og omegn. Øverst fra venstre er det Anders Nielsen (Ørslevkloster), Dennis Nielsen (træner, Sallingsund FC), Jeppe Surrow, Christoffer Thatt Mikkelsen (Stoholm IF), Morten Jessen (Ørslevkloster), Frederik Isaksen (Roslev IK), Steffen Husted (Skive IK), Thorbjørn Søndergård, Andreas Kristensen (Roslev IK). Nederst fra venstre er det Jesper Bach (Sallingsund FC), Simon Kristensen (Nykøbing Mors), Ebbe Maru (Roslev IK), Casper Riis (Højslev), Jannick Lundemann (Roslev IK), Morten Ulstrup (Skive IK/Stoholm IF)

Skive Med klubnavnet Prügelknabe IK skulle man tro, at det var dem, der tog imod tæskene, men i hvert fald i denne sæson har de været dem, der delte ud.

I den forgangne weekend sikrede Prügelknabe IK sig oprykning fra serie 3 efter en playoff-kamp mod Aarhus Fremad og skal altså efter sommerferien træde op i den østjyske serie 2.

Bag navnet gemmer sig en flok unge mennesker fra Skive og omegn, herunder flere fra Fjends, som har slået sig ned i Aarhus, typisk for at studere, og som mildner hjemveen ved at mødes over en gang seriebold med ligesindede fra hjemstavnen.

Hang til Hancock

Det er ikke en betingelse at være flasket op med Hancock, men omkring 90 procent af klubbens medlemmer kommer fra Salling og omegn, man har flere lokale sponsorer, og igen i år deltager man i Høker Cup i Ørslevkloster for at gøre sig synlige for andre unge mennesker i lokalområdet, der måske står og skal skifte mors kødgryder ud med dåsetun, pasta og den billige ketchup på et fugtigt kollegieværelse i Aarhus.

Og noget kunne tyde på, at appellen er vedvarende, for i løbet af de sidste par år er spillertilgangen nærmest eksploderet, så klubben nu har over 90 medlemmer fordelt på fire herrehold og et kvindehold.

Fire på træværket

Alle har de sportslig succes, og lørdag nåede det så sin foreløbige kulmination, da Prügelknabes 14 udvalgte sikrede sig oprykning til serie 2 efter et historisk langt forår, hvor det blev til hele 21 kampe, ikke mindst fordi holdet nåede 7. runde i pokalturneringen, inden man blev slået ud af Lysengs divisionsnedrykkere.

I serie 3 hentede Prügelknabe IK 34 point i 14 kampe, og med en målscore på 54-26 har holdet bidraget betydeligt til underholdningen i det østjyske.

Også den afgørende kamp blev en af dem til scrapbogen, idet sejren først blev sikret efter resultatet 2-2, en målløs forlænget spilletid og en straffesparkskonkurrence, hvor de første fire spark bizart nok ramte træværket, inden Prügel-keeper Simon Kristensen snuppede et straffespark, og sejren blev sikret på scoringer af Steffen Husted, Andreas Kristensen og Jannick Lundemann.