3 MENINGER: Ulve i Danmark

Hvad mener du om flere ulve i den danske natur?

06. juli 2019, 12:21
1 af 3 HP JOHANSEN, SPARKÆR Lad det være sagt med det samme. Ulve i Danmark? Nej tak! Jeg mener ikke, at der er plads i det danske kulturlandskab til, at der – som forskeren ved Aarhus Universitet siger – med de nye hvalpe til næste år kommer et boost i ulvebestanden. De skaber utryghed, gør ingen gavn og er kun til skade for landmændene. Ulvehvalpene er søde, men næste år får de blod fra får og kalve på tænderne!
2 af 3 JØRGEN SVENSON, VRIDSTED Principielt er jeg modstander af ulve i den danske natur. Jeg savner argumenter for deres tilstedeværelse, og hvilken gavn de gør. Og jo, ulvene angriber, når de bliver sultne. Fåreavlerne har følt det allerede, men hvad med alle de andre mindre dyr såsom råkid, harer og småkalve. En ulv er en dyreplager, der æder af byttet, inden det er dødt! Bl.a. derfor er jeg modstander af ulve i den danske natur, som vi alle holder så meget af, og jeg vil godt pointere, at jeg er en særdeles stor dyreven. Bare spørg dem, der kender mig.
3 af 3 MONA JENSEN, STOHOLM Lidt utryg bliver man vel, da ulve er rovdyr, og de kan potentielt set gøre stor skade på både dyr og mennesker. Men Ifølge DCE, er risikoen for et ulveangreb på mennesker i Danmark dog meget lille. Men derfor bør man stadig tage sig i agt for en ulv, hvis man skulle møde den i naturen. Når ulveangreb er sjældne, skyldes det, at ulve ikke opfatter mennesker som byttedyr, som primært er råvildt og kronvildt. Danmark har udarbejdet en forvaltningsplan, der giver tilskud til ulvesikrede hegn for husstande med dyrehold. Det skal man måske udvide.

Et nyt ulvepar har fået mindst seks hvalpe og har slået sig ned i Ulfborg vest for Holstebro. Det oplyser Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum Aarhus, der overvåger ulvene i Danmark for Miljøstyrelsen. Ifølge seniorforsker ved Aarhus Universitet, Peter Sunde, er det et tegn på, at ulvebestanden er tilbage på sporet, og at de nye ulve vil sprede sig til omgivelserne til næste forår, når de er selvstændige. Det vil betyde, at rekrutteringen af nye ulve andre steder i Danmark får et boost.