3 MENINGER: Ny regering

Hvad forventer du af Danmarks nye regering?

13. juli 2019, 11:44
1 af 3 BIRTE PHILIPS, KNUDBY Dejligt at vi har fået en ny regering, og der er rigtig mange gode punkter på ønskelisten fra støttepartierne. En del af dem mangler dog jordforbindelsen. Jeg tænker her bl.a. på minimumsnormeringer i børneinstitutioner, for hvor skal medarbejderne komme fra? Ældreplejen? Nu håber jeg bare, at Mette husker på det løfte, hun gav, om at være hele Danmarks statsminister, og at hun kan finde ud af at arbejde på tværs af alle partier, gå på kompromis med de mange valgløfter og være en sand mindretalsregering.
2 af 3 FRANK MIKKELSEN, MØNSTED Nu er den nye regering jo ikke så blå, som jeg kunne ønske, men vi må jo forsøge at leve med det:-) Jeg tror dog ikke, at den holder tiden ud, dertil er uenigheden alt for stor fra Enhedslisten til de Radikale. Ligeledes ser jeg udvælgelsen af et særligt sekretariat med tre særlige rådgivere, altså ikke-folkevalgte personer, i Statsministeriet som »synes ikke godt om«. Jeg synes, det lugter af embedsvælde. Mere positiv er jeg over for Mathias Tesfaye, som jeg glæder mig til at følge, en mand med fingeren på pulsen og begge ben solidt plantet på jorden.
3 af 3 GRETHE ULSTRUP, STOHOLM Jeg har to håb knyttet til den nye beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard. 1. Der er i den grad brug for en forenkling af beskæftigelsesindsatsen på jobcentrene. Bureaukratiet er løbet løbsk ud over enhver grænse, og der må tages initiativ til at fjerne et hav af tidsler på dette område. 2. Få standset den sociale dumping på arbejdsmarkedet. I dag bliver især ufaglærte og faglærte danskeres løn og arbejdsvilkår helt lovligt presset længere og længere ned af både danske og udenlandske firmaer med adresse i andre EU-lande.

Folketingsvalget er overstået, og der er dannet en ny, socialdemokratisk regering med 20 ministre.

Blandt de varme emner i denne valgkamp var klima, normeringer i daginstitutioner, tidlig tilbagetrækning for nedslidte og udrejsecentre for asylansøgere og udviste.