Med ormen på ved Karup Å

Der er et hav af muligheder for at smide snøren i vandet på Viborg-egnen

12. juli 2019, 14:24
1 af 2 Foto: Jan Snejbjerg
2 af 2 Illustration: VisitViborg

Vil du prøve kræfter med Karup Ås stærkt snoede fiskevande i verdensklasse, eller vil du hellere sidde stille og roligt i en lille båd, der gynger, på Tange Sø eller Hald Sø?

På Viborg-egnen findes utallige muligheder for lystfiskeri, og det vil VisitViborg gerne slå et slag for. Derfor fik man for snart mange år siden samlet det hele i en overskuelig lystfiskerguide til kommunens gæster, da fiskevandene administreres af mange forskellige organisationer og foreninger, hvilket kan være lidt udfordrende at finde rundt i.

Guiden er populær hos både turisterhvervet og gæsterne, der allerede har aftaget de første tre oplag af lystfiskerfolderen.

I det nye oplag har man benyttet lejligheden til at opdatere materialet, både med nyt indhold og i en ny form.

VisitViborg har rådført sig hos nogle af de inkarnerede lystfiskere, så den nye fiskeguide henvender sig til målgruppen.

Ikke for meget skønlitteratur, men mere fakta og informationer. Blandt andet er der information om fiskearter, fangstperioder, mindstemål og dagkort.

Samtidig er guiden blevet lavet om fra et hæfte til et praktisk kort med områdets fiskevande. På den ene side er et oversigtskort og på den anden side detailkort for hvert enkelt fiskevand.

Tilfreds turistchef

For turistchefen er den seneste udgave en velkommen opdatering på en i forvejen populær vejviser.

- Vi har i så lang tid, jeg kan huske tilbage, haft efterspørgsel på, hvor man kan og må fiske på Viborg-egnen. Og i lige så lang tid har vi haft et godt samarbejde med lystfiskerforeningerne, som er gode til at vejlede og give gode råd. I forbindelse med kommunesammenlægningerne blev det område, vi servicerer, udvidet, og flere af de unikke fiskevande er inkluderet i vores materiale, siger turistchef Charlotte Kastbjerg.

Materialet, som er på både dansk, engelsk og tysk, indeholder praktiske oplysninger og nyttige links.

Kortet, som er ganske gratis, kan rekvireres hos VisitViborg og distribueres til relevante steder på Viborg-egnen.