Lokal bedemand tilbyder sorggrupper

Per Rasmussen har indledt et samarbejde med stresskonsulent

05. august 2019, 07:48
Bedemand Per Rasmussen og Birgitte Dyring fra Stressfri Viborg er gået sammen om at tilbyde sorggrupper for efterladte i Viborg og omegn. Privatfoto

Stoholm Bedemand Per Rasmussen, der blandt andet er indehaver af Stoholm Begravelse, og Birgitte Dyring fra Stressfri Viborg indgår et nyt samarbejde om sorggrupper for efterladte, der søger støtte fra ligesindede.

Per Rasmussen har længe haft et stort ønske om at kunne tilbyde sine kunder mere omsorg og støtte til sorgbearbejdning.

- Der er en del af de mennesker, som vi møder, som har brug for lidt ekstra hjælp til at leve med sorgen og naturligt spørger os til råds. Dem vil vi gerne kunne hjælpe videre i et gruppeforløb, der er særligt tilrettelagt for efterladte, eller eventuelt med individuelle samtaler, hvis det passer folk bedre, siger Per Rasmussen i en pressemeddelelse.

Udfylder et tomrum

Sorggrupperne ledes og faciliteres af Birgitte Dyring, der til daglig er stress-konsulent, personlig coach og mindfulness-instruktør i firmaet Stressfri Viborg.

Som erfaren underviser har hun ofte oplevet den store positive effekt, som et gruppeforløb kan have for deltagerne.

- Når man oplever sorg på tæt hold, er man ofte sat uden for de gængse sociale fællesskaber i en periode, da man har begrænset overskud og energi. En sorggruppe kan udfylde det tomrum, som opstår, hvor man stadig har behov for at føle sig som en del af et fællesskab, og her tilbyder en sorggruppe et fortroligt og overskueligt fællesskab, der støtter og forstår ens situation, siger Birgitte Dyring.

Møderne kommer til at foregå i lokaler hos Per Rasmussen i lukkede hold med seks-otte deltagere. Birgitte Dyring er gennemgående gruppeleder på møderne.