Publikumsrekord til årets Fjends Cup

Vejret og spillet trak mange tilskuere til Sparkær

06. august 2019, 08:50
1 af 3 Og så skal der gives en lufttur - Stoholm-spillerne var superglade efter sejren. Foto: Britta Kristiansen
2 af 3 Publikum slog rekord ved dette års Fjends Cup. Aldrig har der været så mange. Her på finaledagen lørdag. Foto: Britta Kristiansen
3 af 3 Højt humør og champagne-sprøjt hos Stoholm, der vandt 2-1 i finalen mod Skals. Foto: Britta Kristiansen

SPARKÆR - Nu har vi håneretten, lød det ekstatisk fra Stoholm-spillerne i minutterne efter finalen mod Skals ved Fjends Cup 2019. Og det har de. Stoholm vandt nemlig finalen med 2-1.

Og de havde ikke vundet pokalen siden 2010, så den sluttede mange års tørke for de hvide og blå fra Stoholm.

Og apropos tørke. Så har Fjends Cup i år været mere end usædvanligt heldig med vejret. Der har været flere dage med heftig regn i Sparkær de seneste uger - bare ikke lige de dage, hvor Fjends Cup spillede. Kun en smule regn tirsdag aften. Ellers sol og varme over Sparkær Stadion gennem hele Fjends Cup. Man skulle næsten tro, at de havde en aftale om vejret i Sparkær.

Masser af publikum

Og det blev også belønnet af publikum. Således kunne stævneansvarlig Hans Peter Johansen rapportere om 1447 betalende gæster til årets Fjends Cup - og det er rekord. Dertil kommer et antal sponsor-gæster.

Så der har været masser af publikum til at se de mange spændende kampe. Den hidtidige rekord var fra 2013, hvor der var 1.293 betalende gæster.

På finaledagen var der 272 betalende tilskuere - og de så først Sparkær vinde med 2-1 over Ravnsbjerg/Løgstrup i kampen om tredjepladsen og siden Stoholm vinde 2-1 over Skals.

Topscorer sikrede sejren

I finalen var det ellers Skals, der kom foran. Men så ramte Stoholm’s Jesper Lindegaard bolden klokkeklart et stykke ude fra - og den sad sikkert i kassen.

Dernæst bølgede det lidt - indtil der kort før tid var klart straffe til Stoholm. Og topscorer Nicolaj Christensen scorede sikkert - og sikrede dermed pokalen til Stoholm.

Med rigtig mange Stoholm-tilskuere på sidelinjen, så var der stor jubel over sejren til de lokale hvide og blå. Og spillerne sprøjtede champagne og gav luftture og sang og hujede det bedste, som de havde lært.

Gensyn med vennerne

Mange benytter Fjends Cup til at mødes med familie og venner. Der bliver drukket en øl og spist en god grillpølse, som Karen Ladefoged sørger for ved grillen.

Så Fjends Cup er mere end »bare« fodbold. Det er sommer, hygge, familie- og vennetid. Og så er det kampen om håneretten. Og den har de altså i Stoholm indtil Fjends Cup 2020.

Vil man læse mere om det fodboldmæssige, så kan man med fordel gå ind på Fjends Cup’s hjemmeside, hvor der er masser at læse om de enkelte kampe.