Så bygges der ved Nordstjernen

Nye boliger på vej til friplejehjemmet i Sparkær

08. august 2019, 11:46
1 af 2 Træer og buske er væk og pludselig kommer den gamle villa i baggrunden mere til sin ret. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Der er masser at følge med i, når der bygges ved Nordstjernen i Sparkær. Foto: Britta Kristiansen

Sparkær Det er længe siden, man begyndte at snakke om at renovere og bygge nye boliger på Nordstjernen i Sparkær. Nu er gravemaskinerne endelig i fuld gang.

- Det gør os meget glade at se, at arbejdet nu skrider frem, siger forstander Bente Bay, da Fjends Folkeblad besøger byggepladsen ved friplejehjemmet.

De ældre beboere på Nordstjernen følger meget med i det, der skal blive en udvidelse og fornyelse af det lokale friplejehjem.

Det har været en lang proces at nå fra køb af nabogrunden, udarbejdelse af tegninger samt godkendelse og til byggeplanlægning.

Derfor er glæden desto større, nu hvor byggeriet er gået i gang.

- Selvfølgelig kan vi mærke og høre, at der kører store maskiner. Men det er en forstyrrelse på den gode måde - nu sker der endelig noget, siger Bente Bay.

Hun glæder sig især over, at den gamle villa igen kommer til at spille en rolle. Den kommer til at binde det gamle og det nye byggeri sammen - forbundet af glasgange.

- Det er vigtigt, at villaen - med alle dens skønne detaljer som stuk og gamle malerier - igen bliver en central del, siger Bente Bay.

Inden byggeriet er der arbejdet meget med at få den helt rigtige brandsikkerhed. Der kom nye regler efter dødsbranden på et plejehjem i Allingåbro - og friplejehjemmet i Sparkær sikrer optimal brandsikkerhed.