Så er Mette klar med ny bog

Mette Bak fra Hald udgiver endnu en hestebog

10. august 2019, 06:13
1 af 2 Mette Damm Bak har altid elsket heste. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Mette ses her med den første bog i serien. Nu er der kommet endnu en. Foto: Britta Kristiansen

BØGER En personlig historie ligger bag bogserien Hestedrømme. Forfatteren - Mette Damm Bak fra Hald - har nemlig baseret en del af historierne i bøgerne på egne oplevelser.

Sidste år udgav Forlaget Evig i Skive den første bog i Mette’s serie. Nu har de udgivet nummer to.

Denne gang hedder bogen »Tine og den islandske hest Sif«.

Bøgerne henvender sig cirka til de 9-12-årige.

Ligner selv hovedpersonen

I den nye bog er hovedpersonen Tine blevet for stor til den hest, som hun plejer at ride på. Og det gør hende ked af det. Hun drømmer om at få sin egen hest, men hun ved godt, at mor ikke har råd efter faderens død.

Mette Damm Bak ligner hovedpersonen på den måde, at hun også mistede sin far som barn. Derfor var det også behæftet med mange følelser at udgive bogen.

- Det har været lidt grænseoverskridende at sende bogen ud, for noget af det er jo ret personligt, forklarer Mette.

Hun har nemlig delvist baseret historien på egne oplevelser med heste og en syg og afdød far.

Det præger at miste

Mette blev født på landet i Stårup. Men da faderen døde, flyttede familien til Skive. Her fandt moderen senere en sød ny mand, som gav Mette en hest - akkurat som hun havde haft det, da faderen var i live.

- Det præger en, når man mister en forælder tidligt. Og for mig hænger det med heste og min far sammen. En kollega spurgte så en dag, om jeg ikke skulle skrive en hestebog. Og så kunne jeg sige: »Det er jeg allerede i gang med«, fortæller Mette.

Hun var nemlig for en del år siden begyndt at skrive - men foreløbig kun til skuffen.

Den nye bog adskiller sig fra den første på et væsentligt punkt. I den nye er det nemlig Mette’s mor Anne-Marie Poulsen, der har tegnet tegningerne til bogen.

- Når jeg skriver, så er jeg syv år igen. Jeg kan mærke alle de følelser, som jeg havde dengang. Og jeg har altid skrevet dagbog, så jeg har alle noterne ved hånden, fortæller forfatteren fra Hald.