Trafik og Veje vil se på Skolegade i Stoholm

Kommunen reagerer på en tvivlsom parkeringskultur omkring skolen i Stoholm

14. august 2019, 10:08
Skolegade i Stoholm mandag morgen. Privatfoto

Stoholm Varmemester Kris Sørensen fra Stoholm Fjernvarme har sendt avisen et billede, der viser, hvad der ofte venter ham, når han dagligt skal tilse varmeværkets pumper og kedler på Skolegade 3.

Forladte biler strøet ud over gaden til højre og venstre om morgenen, når børn skal afleveres i skolen.

- Det er jævnligt, det sker. Kun i skoleferien har der været fri passage, og det er faktisk galt hver dag i tidsrummet 07.45 til 08.30, siger Kris Sørensen, der tog kontakt til avisen, da han havde en montør stående, der ikke kunne komme hen til adressen.

Kris Sørensen appellerer til, at der vises mere hensyn til de mennesker, der faktisk har adresse i gaden, og gør opmærksom på, at der er masser af muligheder for lovlig parkering i området.

Både skolens egen parkeringsplads, Kirkevejs parkeringsplads og den store parkeringsplads bag Kornblomsten er inden for kort afstand af skolen.

Tre meters fri passage

Fjends Folkeblad har kontaktet chef for Trafik og Veje i Viborg Kommune, Per Christensen, der har kigget på billedet.

- Uden at kende til forholdene på den konkrete gade, kan jeg sige, at der altid skal være fri passage på tre meter, og det er der jo tydeligvis ikke i dette tilfælde. Og så er det faktisk en opgave for politiet, siger Per Christensen, der dog godt er klar over, at politiet formentlig har mere presserende sager at tage sig af.

Hans afdeling råder over et lille korps af parkeringsvagter, som dog ikke skal til at stange bøder ud til højre og venstre i Stoholm, men han vil i nærmeste fremtid sende en medarbejder ud for at se på forholdene i Skolegade.

- Vi vil gerne kigge på det, når det er et tilbagevendende problem, og så må vi se, hvad vi kan gøre ved det, og om der eventuelt skal noget ekstra skiltning til. Og i det hele taget må man altid ringe til os, hvis man føler sig lokalt generet af de trafikale forhold, siger Per Christensen.