Bypedeller gav Stoholm den sidste makeup

670 planter kom i jorden som afrunding på byfornyelsen

20. august 2019, 16:11
1 af 5 Det skortede ikke på spader, da projektleder Lotte Vad Blichfeldt fik hjælp af blandt andre bypedellerne Mogens Nørgaard, Harald Pedersen og Viggo Kristensen til store plantedag i Stoholm. Foto: Henrik Bagge
2 af 5 Foto: Henrik Bagge
3 af 5 Foto: Henrik Bagge
4 af 5 Foto: Henrik Bagge
5 af 5 Foto: Henrik Bagge

Stoholm Mens byfornyelsen nærmer sig sin afslutning, var bypedellerne i Stoholm sidste torsdag sendt i byen med deres hakke, deres skovl og deres spade til store plantedag på byens små og større pladser.

Planterne blev leveret af Park & Vej ved Viborg Kommune, der også havde sendt projektleder og jordbrugsteknolog Lotte Vad Blichfeldt med til Stoholm.

Jord under neglene

Og hun hyggede sig gevaldigt med den halve snes bypedeller, der fra torsdag formiddag fik jord under neglene i byens tjeneste.

670 planter skulle i jorden ved Odinvej, på torvepladserne langs Vestergade og på parkeringspladsen bag Kornblomsten. Men derved er arbejdet ikke gjort.

- Vi har lovet, at vi også vil holde det, indtil det er groet sammen, sagde Jytte Bisgaard fra bypedellerne med et smil og et skuldertræk.

Planter med vilje tæt

Projektlederen kunne pege på eksempelvis staudebede og forårsløg som gennemgående figurer, så der hele tiden er noget, der blomstrer fra tidligt forår til efteråret.

- Og så har vi valgt nogle græsser for at give lidt højde i det, og der er også noget stedsegrønt til vinteren, sagde Lotte Vad Blichfeldt, der havde fundet en makker i Viggo Kristensen, der var vaks med spaden.

Imens ville Harald Pedersen og Mogens Nørgaard gerne vide, om der virkelig ikke skulle være mere afstand mellem deres planter.

- Nej, vi planter med vilje tæt for at få det til at lukke så hurtigt som muligt, lød svaret fra projektlederen.