Læserbrev: Kaos i Skolegade

22. august 2019, 09:16
Privatfoto

Tak til Fjends Folkeblad for at gribe telefonen til chef for Trafik og Veje i Viborg Kommune, Per Christensen, og gøre ham opmærksom på det trafikale kaos, der hersker omkring Stoholm Skole.

Det glæder mig, at kommunens folk nu vil besøge Skolegade for at vurdere trafikforholdene. Jeg håber, de møder op en hverdagsmorgen mellem kl. 6.30 og 8, hvor der mildest talt hersker kaos. Gadens beboere oplever biler, der parkerer foran deres indkørsler, holder i lag, kører mod ensretningen og en skolepatrulje, som ikke bliver respekteret. Ifølge beboerne er det et under, at der ikke er sket en ulykke endnu.

Jeg har selv som tidl. byrådspolitiker nævnt problematikken for Teknisk Udvalg, og jeg ved, at også skolebestyrelsen og den trafikansvarlige på Stoholm Skole har henvendt sig til kommunen med deres bekymring og nogle udmærkede løsningsforslag.

Per Christensen foreslår mere skiltning. Den tror jeg ikke på. Der er masser af skilte i Skolegade, og alligevel hersker der anarki om morgenen. Jeg vil foreslå, at man lytter til de lokale beboere og skolens folk mhp. at finde en pragmatisk løsning. Og jeg håber, at vores to lokale byrådspolitikere bringer Skolegade-problematikken ind i deres respektive byrådsgrupper og i Teknisk Udvalg.

Men kommunen kan ikke løse problemet alene. Jeg vil opfordre til, at forældre i stedet for at køre deres børn lige til skolens dør, lader dem gå eller cykle. Jo flere forældre, der gør det, des mindre kaos i Skolegade.

Uanset hvad er Stoholm Skoles nuværende placering yderst uhensigtsmæssig, når det gælder trafiksikkerhed. En løsning i et større perspektiv er at bygge en ny Stoholm Skole ved hallen. Her er luft omkring bygningerne, masser af P-pladser og cykelsti lige til døren. Lad dette være endnu et argument for at flytte skolen.