Huse, borde og bænke klar til publikum

Jordbro Engsø har fået masser af faciliteter takket været frivilligt arbejde

24. august 2019, 10:09
1 af 3 Det var hårdt arbejde, da de frivillige skulle løfte det massive bord og bænke ud på den nye platform i søen. Foto: Britta Kristiansen
2 af 3 I Ørum kan man nu blandt andet sidde her i madpakkehuset og nyde synet over Jordbro Engsø og spise medbragt mad. Foto: Britta Kristiansen
3 af 3 Med den nye bro og platformen kan man nu komme endnu tættere på livet i den nye sø. Foto: Britta Kristiansen

Knudby Jordbro Engsø - mellem Knudby og Ørum - er blevet endnu skønnere at besøge. Der er nemlig kommet rigtig fine publikums-faciliteter, og hele herligheden bliver indviet søndag, hvor der også er Sø-marked.

Ved adgangen fra Gammelstrupvej ved Knudby er der nu toilet og madpakke-hus. Det er lavet som på en base af det gamle Kærhuset, der i gamle dage var ly for stedets kvier. Nu er det så mennesker, der kan nyde godt af det pudsige, gamle hus - hvor murene stadig står tilbage. Nu med fint stråtag.

Der er solide borde og bænke og to faste grill, som gerne må bruges. Eneste krav er, at man rydder op efter sig.

Der er også lavet en bro og en platform ud i søen. Her står også bænke og et bord. Her er plads til, at børnene kan ligge med et fiskenet og studere dyrelivet i søen nærmere. Sikkert også et godt sted at kigge efter fugle - eller bare nyde at være lige midt i naturen.

Frivillig arbejdskraft

Også på Ørum-siden er der sket meget. Her er også blandt andet madpakkehuse, borde og bænke.

Der er sat skilte op, så man kan se, hvordan man finder søen, hvor man kan gå på sti-systemet - og hvor langt der er fra A til B.

Meget af arbejdet er foregået ved frivillig indsats af de lokale borgere. Der har således været flere arbejdsdage, hvor der er mødt lokale op til at lave det hårde slid - med blandt andet at grave huller til borde, bænke og skilte, fragte borde og bænke til pladsen og meget andet.

I sandhed en stor indsats af de aktive lokale borgere. Sidste torsdag var der således en flok fra Ørum og en flok fra Knudby på plads for at få lavet det sidste. Og de fik sved på panden.